Društvo

Službe Prijestonice blagovremeno reagovale na sniježne padavine

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan organizovao je danas radni sastanak sa predstavnicima gradskih službi i javnih preduzeća, Crvenim krstom i Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje, na kojem je ocijenjeno da su službe blagovremeno i dobro reagovale na sniježne padavine, koje su u prethodna dva dana zahvatile Cetinje.

“Prioritet u narednim satima biće obezbjeđivanje urednog snabdijevanja grada vodom, kao i da sela Riječke i Katunske nahije dobiju struju. Gradske službe i uprava u stalnoj su komunikaciji sa CEDIS-om, čijim ekipama jutros je asistirano kako bi došle do trafostanice na Podgoru”, saopšteno je iz Prijestonice.

Na sastanku je saopšteno da je čišćenje gradskih i prigradskih saobraćajnica prvi put realizovano gotovo u cjelosti mehanizacijom DOO Komunalno Cetinje, čiji su zaposleni danonoćno na terenu.

“Prilikom čišćenja grada i saobraćajnica bilo je neophodno odrediti prioritete. I ove godine angažovana je mehanizacija privatnih preduzeća. Izraženo je zadovoljstvo što je snijeg uklonjen sa Dvorskog i Studentskog trga, odakle je odvožen kamionima”, navode oni.

Radnici DOO Komunalno jutros su završili sa posipanjem soli na saobraćajnicama u gradu, koje će u toku dana ponovo biti očišćene.

Još jednom upućen je apel građanima i preduzećima da očiste prilaze stambenim objektima i poslovnim prostorima, kao i da građani izbjegavaju parkiranje na saobraćajnicama.

Saopšteno je i da bi u toku dana trebalo da bude nastavljeno čišćenje seoskih puteva, gdje visina sniježnog pokrivača na pojedinim mjestima prelazi 80 centimetara.

“Uspostavljena je stalna komunikacija sa predstavnicima mjesnih zajednica i mještanima”, ističu u Prijestonici.

Na sastanku je upućena zahvalnost građanima Cetinja koji su doprinijeli da grad bude bolje očišćen i pohvaljena saradnja sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, kao i angažman Službe zaštite.

Napomenuto je da su na raspolaganju i dvoje motornih sanki, za dopremanje hrane i ljekova ili za prevoz bolesnih iz najudaljenijih sela kada se za to ukaže potreba.

Sastanku sa gradonačelnikom Kašćelanom i njegovim najužim timom prisustvovali su predstavnici Sekretarijata za komunlane poslove i saobraćaj, DOO Komunalno, Vodovoda i kanalizacije, Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Crvenog krsta Cetinje, Službe zaštite i Komunalne policije.

Send this to a friend