Društvo

Smjenom Žanke Cerović šalje se loša poruka

Žanka Cerović
Žanka Cerović

Osvrnući se na jučerasnju odluku Ministarstva zdravlja o smjeni zamjenice direktora KCCG, dr Žanke Cerović, vjerujemo da se šalje loša poruka svima onima koji dobromanjerno i objektivno upućuju kritike u cilju poboljšanja uslova rada ljekara kao i zdravstene zaštite stanovništva, saopštio je  student povjerenik Medicinskog fakulteta UCG Rajmond Gjonaj.

“Smatramo da takve odluke Ministarstva, mogu imati negativan uticaj na buduće generacije ljekara koji planiraju da daju doprinos našem zdravstvenom sistemu, na način što se stiče utisak da će oni koji javno iznesu svoje stavove i sugestije, a koje nisu po volji vladajućih struktura, biti potisnuti i sankcionisani”, istakao je Gjonaj.

Prema njegovim riječima, time se nastavlja dugogodišnja praksa zastrašivanja medicinskog kadra, koji je, istini radi, ionako u deficitu.

“Nažalost, svjedoci smo da se taj kadrovski deficit iz godine u godinu produbljuje, a sličnim potezima, proces zadržavanja istog se odvija u pogrešnom pravcu”, navodi on.

Gjonaj upozorava da duboko zabrinjava činjenica da, već dugi niz godina, takve odluke na neki način ulivaju strah kod ljudi, koji će prihvatiti činjenično stanje, kako ne bi imali posljedica u karijeri, što je vrlo izraženo u našem društvu, posebno od onog dana kada je politika na predatorski način ušla u medicinu.

“Kao rezultat toga, pitam se, da li ja i moje drage koleginice i kolege koji smo pred završetak studija, treba da budemo poslušni i ,,podobni” kako bi imali svijetlu budućnost u našem zdravstvenom sistemu ili treba da maksimalizujemo napore za bolje uslove i zrelije društvo, a pritom konstantno živimo u strahu da se nekome ne zamjerimo u početku karijere”, zaključio je Gjonaj.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
vekiCorsokak
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

mislš ali griješiš, baba a raspuštenica doktorica nije gubitak

Corsokak
Gost
Corsokak

Ti decko ,buduci doktore, ocito nijesi u toku zbivanja. Trebao si se prije istupa malo raspitati po kbc,u . Ocito nijesi proveo nijedan dan na odjeljenju na kom radi tj.kobajagi radi.

Send this to a friend