Društvo

Snežana Zejak stigla u Crnu Goru, odmah prevezena u Bijelo Polje

Bijelo Polje

Snežana Zejak, jedanestogodišnja djevojčica obiljela od teškog oblika tumora  je u pratnji roditelja je iz Beograda sletjela na podgorički aerodrom. Transportno vozilo Opšte bolnice Bijelo Polje, s aerodroma u Golubovcima pacijentkinju je transportovalo direktno u bjelopoljsku bolnicu.

Klinički centar je u ponedjeljak  rezervisao je avionske karte da se jedanaestogodišnja Zejak u srijedu transportuje u Podgoricu. Klinički centar Crne Gore je u ponedjeljak u prijepodnevnim satima dobio dopis iz Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu, kojim je traženo da se obezbijedi transport jedanaestogodišnje djevojčice Snežane.  Odmah po dobijanju zahtjeva, Klinički centar je rezervisao avionske karte za let danas, za transport u ležećem položaju. Budući da je za ovaj vid transporta potrebno osloboditi šest mjesta za pacijenta i dva za anesteziološku ekipu, nije se mogao obezbijediti raniji termin”, saopštili su ranije CdM-u iz KC-a.

Kako napominju, u potpunosti razumiju roditelje, koji u za njih najtežim i najbolnijim trenucima, žele svoje dijete što prije da prevezu u rodni grad.

“Zbog čega je Klinički centar odmah po dobijanju zahtjeva kolega iz Srbije i reagovao, kako bi im to u najskorije vrijeme i omogućili”, poručili su oni.

Klinički centar je reagovao nakon brojnih apela koji su se mogli čuti danas da se hitno nađe rješenje da se malena Snežana prebaci u Podgoricu sa Instituta za onkolologiju i radiologiju u Beogradu.

M.D. 

44 Komentara na "Snežana Zejak stigla u Crnu Goru, odmah prevezena u Bijelo Polje"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend