Društvo Borovinić Bojović-Gandel

Solidarnost i jedinstvo da budu imperativ zajedničkog djelovanja

Crna Gora i Slovačka imaju tradicionalno prijateljske odnose, a međusobna solidarnost i jedinstvo imperativ su kojeg se  u narednom periodu moramo držati kako bi svijet kao pobjednik izašao iz krize uzrokovane pandemijom COVID19 – zaključeno je tokom jučerašnjeg susreta crnogorske ministarke zdravlja, Jelene Borovinić Bojović i ambasadora Slovačke Borisa Gandela.

Ministarka je zahvalila na kontinuiranoj podršci i partnerstvu koju Slovačka pruža zdravstvenom sistemu Crne Gore.

”Ne možemo zaboraviti donacije i pomoć koju nam je Vaša zemlja uputila, a to nastavlja da čini i ovih dana”, rekla je Borovinić Bojović i dodala da će ministarstvo zdravlja u najskorijoj budućnosti raditi na obnovi ali i na uspostavljanju novog Memoranduma o saradnji između dvije zemlje u oblasti zdravstva.

Ambasador Gandel je kazao da će Slovačka nastaviti da podržava Crnu Goru kao i da njegova Vlada ostaje privržena istinskim naporima naše zemlje da bude dio evropske porodice.

Iako je COVID19 kriza skrenula fokus sa redovnog funkcionisanja svih društvenih sfera sagovornici su saglasni da briga o zdravlju mora ostati u vrhu prioriteta donosioca odluka jer samo zdrava nacija može doprinositi napretku i razvoju društva u cjelini.

Send this to a friend