Društvo

Spašena petočlana posada kod Kraljičine plaže

foto: Jedro.me

Spasilačke ekipe Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama su danas spasile petočlanu posadu sa glisera kojem se pokvario motor, javlja portal Jedro.me.

Spasioci su dojavu dobili od Granične policije u 17.55 časova, da se kod Kraljičine plaže nalazi gliser dug osam metara.

Sa upraviteljem glisera je stupio u kontakt Pomorsko operativni centar, a operateri Dragan Ivanović i Nikola Nikočević su pokrenuli akciju pružanja asistencije tegljenja, sa spasilačkim čamcem SAR-3, na kome su kao posada bili skiper Stevan Asović i spasilac Vahid Matović.

Sama akcija spašavanja i tegljenja glisera do marine Bar trajala je oko sat i 30 minuta.

Unazad mjesec, ovo je već peti put da se slične akcije spašavanja i tegljenja dešavaju. Po svemu sudeći razlog je nedovoljna pripremljenost plovnih objekata, koje vlasnici poslije zime treba da kvalitetno servisiraju i onda se upute na more.

Danas je bilo mirno more i nije bilo problema da se plovilo dotegli do marine, ali u drugim okolnostima može biti rizično i za posadu na plovilima ali i za SAR spasioce.

UPSUL po ko zna koji put apeluje na sve učesnike pomorskog saobraćaja da poštuju pomorska pravila koja su zakonski propisana-kazao je Žarko Lukšić, pomoćnik direktora UPS.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
MuoĆelaviBeskrajnoPg - Tg
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Muo
Gost
Muo

Uvijek rezervni motor momci,pa makar tomos 4 od 100e i nosac motora od 50e

Ćelavi
Gost
Ćelavi

Vauuuu akcija za istoriju !

Beskrajno
Gost
Beskrajno

Bože dragi, kako sam se drugi put radovao gliseru!

Pg - Tg
Gost
Pg - Tg

Svaka čast momci…

Send this to a friend