Društvo

Spriječen izlov ribe strujom na Skadarskom jezeru

Nadzornici Nacionalnog parka Skadarsko jezero su rano jutros, tokom kontrole akvatorijuma, brzom akcijom spriječili nezakonit izlov ribe strujom u reonu Tophale, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

U tom javnom preduzeću ističu da su privremeno oduzeti električni pretvarač, električna sonda i dva akumulatora, kao i nezakonito izlovljena riba koja će biti predata u dobrotvorne svrhe.

“Nadzornici Parka redovno obilaze akvatorijum jezera i obavljaju kontrolu prostora u cilju spriječavanja svih nelegalnih aktivnosti. Naglašavamo da upotreba električne energije u cilju izlova ribe predstavlja nezakonitu aktivnost u zaštićenoj prirodi i ostavlja trajne posljedice po biljni i životinjski svijet”, navode u NPCG.

Kako dodaju, u očuvanju vrijednosti NP Skadarsko jezero, kao i svih NPCG, od presudnog je značaja odgovoran odnos svih korisnika prostora zaštićenih područja i poštovanje svih zakonom definisanih normi.

“Svi odgovorni građani mogu prijaviti nezakonite radnje u NPCG na broj telefona Call Centra JPNPCG 067 000 825 i na taj način doprinijeti suzbijanju ukupnih negativnih aktivnosti kojima se narušava prirodna baština zaštićenih područja”, poručuju iz Nacionalnih parkova.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
ZvizdanmikiAnonimni777Moje Ime
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
miki
Gost
miki

da prijavim,skadar like….betonirase np.unistise i floru i faunu…..

Anonimni777
Gost
Anonimni777

Shvatite da nikad necete sprijecit ove kaskadere sto razvaljuju ribu agregatima dok ne pocnu zestoke kazne,novcano 2000e minimum po osobi i pola godine zatvora za pocetak,pa ako ponovi djelo samo dupliras kaznu,e tad ce rezultat doci.

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Tacno, svako sledece hapsenje dupla kazna

Moje Ime
Gost
Moje Ime

Kamo lijepe sreće da zaustave agregate… Potcijenjena je opasnost koju predstavljaju za podvodni svijet. No našem narodu je bitnija zarada. Pih pih pih!

Send this to a friend