Društvo

Srednjoškolci učili o radu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici posjetili su učenici Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović” i tom prilikom se upoznali sa načinom rada i nadležnostima ovog tužilaštva.

Učenici predvođeni nastavnicama, predmeta “ Pravni postupci”, Tanjom Đorojević i Anom Marković razgovarali su sa državnom tužiteljkom Majom Knežević i načelnicom stručne službe Vrhovnog državnog tužilaštva Dijanom Popović Gavranović.

Tema razgovora, kako je saopšteno iz Tužilaštva, bio je Zakon o postupanju prema maljotenicima u krivičnom postupku, kao i Zakon o državnom tužilaštvu.

“Državna tužiteljka posebno je naglasila važnost upoznavanja učenika sa poslovima iz nadležnosti tužilaštva, u cilju njihove dalje obuke i usavršavanja, kao i sticanja praktičnog znanja i iskustva. Sagovornici su izrazili očekivanja da će slične posjete biti organizovane i u narednom periodu što bi bila potvrda dosadašnje uspješne saradnje ove srednje škole i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici”, saopšteno je iz Tužilaštva.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
daga
Gost
daga

E nasi dobri srednjoskolci,naucili bi Vi da imate o cemu i o kome,a o nasem pravosudju,cisti promasaj,valjda znate kakvo je i ko ga sve vodi.Vi gospodo iz pravosudja,ne trujte te mlade i dobre studente,ne zamajavajte sa vasim pricama,uz duzno postovanje prema pojedincima u CG pravosudje.

Send this to a friend