Društvo UDG organizovao projekat “Zaori dublje, proširi brazde!” online putem

Srednjoškolcima ponuđeni edukativni sadržaji posredstvom online realizacije projekta

Vanredne okolnosti nijesu spriječile Univerzitet Donja Gora UDG da organizuje više tradicionalnih događaja i projekata. Među njima je i projekat “Zaori dublje, proširi brazde”, koji je već treću godinu zaredom okupio više od 100 srednjoškolaca iz svih gradova i svih srednjih škola u Crnoj Gori. I ove godine su imali priliku da slušaju predavanja eminentnih predavača i učestvuju u team building aktivnostima na “Bulevaru Znanja” Podgorica – Cetinje, ali ne u realnom svijetu već preko digitalnih platformi koje je za njih pripremio tim Studentskog Biznis Centra SBC, koji je jedna od studentskih organizacija na UDG. Na taj način naša tradicija nije prekinuta, a preporuke Instituta za javno zdravlje i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela su ispoštovane.

Srednjoškolci, iako nijesu bili fizički prisutni na mjestu dešavanja, pratili su sve online putem, podijeljeni u grupe od pet-šest članova. Svaka grupa je mentorisana od strane studenata UDG, članova SBC. Srednjoškolci su imali priliku da slušaju različita predavanja, dok je u 7 do 7, kako tradicija ovog projekta nalaže, prikazano predavanje rektora Univerziteta Donja Gorica, prof. dr Veselina Vukotića, koje je prethodno snimljeno samo za potrebe ovog projekta. Rektor se obratio srednjoškolcima poručivši im da se moraju oslobađati ravnodušnosti i razmaženosti koje predstavljaju dvije najveće opasnosti njihovom daljem razvoju.

Profesor Vukotić je predstavio model studija na Univerzitetu Donja Gorica i srednjoškolcima uputio poruke podrške, ali i savjete koji im mogu poslužiti u toku njihovog budućeg akademskog razvoja.

Osim toga, sa svojim mentorima, studentima Univerziteta Donja Gorica, članovima Studentskog Biznis Centra, srednjoškolci su učestvovali u team building aktivnostima koje su obuhvatale da virtuelno posjete neke od najznačajnijih lokacija od kulturološkog značaja, poput Vlaške crkve, Cetinjskog manastira, Zetskog doma itd. Prisjetili su se najboljih komada odigranih na “daskama koje život znače” a koje su prikazivale tradiciju i istoriju Crne Gore. Sve se to dešavalo u virtuelnom svijetu uz upotrebu već poznatih online platformi.

Sve što im je bilo potrebno kako bi mogli pratiti program koji je pripremljen samo za njih jesu smartphone ili lap top i dobra internet konekcija! Najbolji srednjoškolci su nagrađeni uređajima koje je obezbijedila kompanija ComTrade.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Marija
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marija
Gost
Marija

Bravo ekipo!

Send this to a friend