Društvo Ministar prosvjete ugostio Lazara Ičevića

Srednjoškolcu iz Podgorice prvo mjesto na međunarodnom takmičenju u kulinarstvu

Izvanrednim rezultatima koje postižete dajete nam zadatak da se još više trudimo i stvaramo još bolje uslove u kojima ćete sticati znanja, rekao je ministar prosvjete Damir Šehović učeniku Škole za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić” iz Podgorice, Lazaru Ičeviću, koji je osvojio prvo mjesto na takmičenju u kulinarstvu u Splitu.

Kako je saopšteno iz Minsitarstva prosvjete, čestitajući postignute rezltate, tokom sastanka sa Lazarom i njegovom profesoricom i mentorkom Mirjanom Vukčević, Šehović je rekao da takvim primjerima ukazuju na prave vrijednosti i usmjeravaju pažnju javnosti na one koji bi trebalo da budu uzori u društvu.

“On je rekao da je uspjeh koji je Lazar postigao dokaz da je obrazovanje koje pružaju naše srednje stručne škole kvalitetno, te da Crna Gora može imati kadar koji sada uvozi. Ministar je izrazio nadu da će Lazar svoje znanje primjenjivati u Crnoj Gori, a postignut uspjeh ocijenio kao podsticaj i poruku mlađim generacijama – da je školovanje u skladu sa sklonostima najbolji izbor koji se u obrazovanju može napraviti”, navode u Ministarstvu.

Lazar je objasnio da je na takmičenju u Splitu u konkurenciji bilo 600 učesnika iz 29 država, a takmičilo se u deset turističkih i ugostiteljskih disciplina – hotelski menadžment, poslovanje recepcije, barsko posluživanje, posluživanje vina, pripremanjue koktela, dehatlon ili kuvarsko takmičenje iz više vještina, restoransko usluživanje, predstavljanje destinacije, poslastičarstvo i kulinarstvo.

“On istakao da je izuzetno ponosan na ostavrene rezltate u ovako jakoj konkureciji i naglasio da se u okviru takmičenja komunikacija odvijala na engleskom jeziku. Ičević je upoznao ministra i sa uspjesima iz prošle godine, poput osvojenog drugog mjesta na državnom takmičenju u Budvi, te šampionata u Sloveniji”, dodaju u Ministarstvu.

Vukčević je rekla da je zadovoljstvo raditi sa vrijednim i talentovanim učenikom poput Lazara, naglasivši da škola pruža svu podršku i obezbjeđuje dobre uslove za učenje i rad, što je ovim rezultatima i dokazano.

“Ministar je Lazaru uručio simboličan poklon, izrazivši uvjerenje da će i nakon završetka škole nastaviti da postiže vrhunske profesionalne rezltate”, zaključuju u Ministarstvu prosvjete.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aja
Gost
Aja

Bravo momak!!!!

Covjek
Gost
Covjek

Od dobrog djeteta nastaje COVJEK.

knn
Gost
knn

Svaka cast Lazare

Send this to a friend