Društvo

Građanin vukao prikolicu bez točkova punu životinja

Na Facebook stranici Podgorički vremeplov večeras je objavljen video snimak, koji je, kako oni navode, snimljen u podgoričkom naselju Zabjelo. Na snimku se vidi da ulicom prolazi automobil koji vuče prikolicu bez točka, što izaziva varničenje, a kako tvrde administratori ove stranice, prikolica je puna mrtvih i živih ovaca.

Izvršni direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica Dragoje Vlahović za CdM podsjeća da je zakonom o dobrobiti i zaštiti životinja jasno određeno na koji način je dozvoljeno vršiti transport životinja, a to svakako nije kao što se vidi na ovom snimku.

“Na ovaj način se direktno ugrožava bezbijednost ostalih učesnika u saobraćaju, a da ne govorimo o tome da je ugrožen život i zdravlje životinja koje se nalaze u prikolici”, kazao je Vlahović.

Ističe da je vjerovatno ovo biti jedan od slučajeva zlostavljanja životinja, koji će proći nekažnjeno.

“Kao ozbiljna organizacija koja se bavi zaštitom životinja, ali kojoj je na prvom mjestu bezbijednost građana, ne možemo a da se ne zapitamo šta je u ovom momentu radila saobraćajna policija i da li su raspoređeni na svim važnim saobraćajnicama? Ukoliko jesu, nemoguće je da ovakav automobil pored njih prođe nezapaženo, a ukoliko nisu, onda su dužni da nam kažu zašto nisu”, pitao je Vlahović.

S.Đ.

11 Komentara na "Građanin vukao prikolicu bez točkova punu životinja"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend