Društvo

Šta se najviše čitalo: Naslovi koji su obilježili prethodnu nedjelju

Redakcija CdM-a i danas objavljuje pregled vijesti koji su obilježili nedjelju za nama. Ukoliko ste neke od njih propustili ovo je prava prilika da ih danas uz jutarnju kafu samo u par klikova pročitate.

Ne zaboravite se kraj epidemija koronavirusa ne nazire pa poštujte mjere. Čuvajte sebe i druge: distanca – ruke – maska!

 

Deset najčitanjih vijesti:

1. Preminulo sedam osoba, iz Njemačke stigla 336 nalaza pozitivna na koronu, u Crnoj Gori danas još 273 novozaraženih

Iz Instituta za javno zdravlje u petak je saopšteno da je od posljedica koronavirusa preminulo sedam osoba, da su iz Njemačke stigla 336 nalaza pozitivna na koronu, a da je u Crnoj Gori danas još 273 novozaraženih.

<<<Preminulo sedam osoba, iz Njemačke stigla 336 nalaza pozitivna na koronu, u Crnoj Gori danas još 273 novozaraženih<<<

Preminuli su pacijenti iz Bijelog Polja (dvoje), Berana, Rožaja, Budve, Ulcinja i Podgorice rođeni 1952 (dvoje), 1958, 1947 (dvoje), 1972. i 1940. godine a koje su prijavili bolnica Bijelo Polje (dvoje), bolnica Berane (ddvoje), bolnica Bar (dvoje) i Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

2. Ovo je novi direktor Komunalnog u Budvi

Predrag Drago Ivanović koji je u medijima i na socijalnim mrežama postao poznat jer je urlao na odbornika Stevana Džakovića u Budvi novi je direktor Komunalnog preduzeća u ovom gradu.

<<<Ovo je novi direktor Komunalnog u Budvi<<<

Njegovo urlikanje po kom će biti upamćen u odbrani smjene Marka Carevića dobio je novu dimenziju danas kada je umjesto Maje Miljanić postavljen on.

3. Gužva: Ko je trenutno u igri za sastav nove vlade

Kombinatorika za fotelje u novoj vladi koju treba da sastavi mandatar Zdravko Krivokapić je uveliko u toku. Mnogi bi u novu Vladu, nude se kao eksperti kakve Crna Gora imala nije. U igri je mnogo imena, i to mnogo više nego što je funkcija koje treba pokriti kako bi bila sastavljena nova Vlada.

<<<Gužva: Ko je trenutno u igri za sastav nove vlade<<<

Kao novi ministar finansija ovih dana se prema tvrdnjama izvora CdM se pominje bivši poslanik Aleksandar Damjanović. Mediji su ranije objavili da su kandidati za tu funkciju i Ivan Radenović i Milojko Spajić.

4. Snimak izazvao oštre reakcije: U Bijelom Polju pretučen mladić

U Bijelom Polju juče je jedna od aktuelnih tema koja je naišla na oštru reakciju građana bio snimak koji kruži društvenim mrežama, gdje se jasno vidi kako četiri mlađe osobe brutalno prebijaju jednog mladića.

<<<Snimak izazvao oštre reakcije: U Bijelom Polju pretučen mladić<<<

Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju Slavenko Smolović rekao je da su upoznati sa tim nemilim događajem.

5. Još 146 novooboljelih, preminulo troje, oporavilo se 199 pacijenata

U Crnoj Gori je u subotu evidentirano 146 novih slučajeva koronavirusa. Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 358 uzorka na novi koronavirus. U laboratorijama Instituta i drugim laboratorijama u državi koje sprovode PCR dijagnostiku na novi koronavirus od kojih je 74 bilo pozitivno i tokom dana stigla su 182 rezultata iz Njemačke među kojima su otkrivena 72 nova slučaja.

<<<Još 146 novooboljelih, preminulo troje, oporavilo se 199 pacijenata<<<

U posljednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 199 pacijenta. Trenutno je 4428 oboljelih što je na sto hiljada stanovnika 703.

6. Odlazak najpoznatijeg crnogorskog osvetnika

Jedan od najpoznatijih osvetnika sa prostora nekadašnje Jugoslavije Cetinjanin Nikola Kaluđerović (82) preminuo je 10. oktobra ove godine. Vijest o njegovoj smrti je starije građane Crne Gore, kao i one iz velike Jugoslavije podsjetila na tragediju porodice Nikole Kaluđerovića, kao i na čojstvo, hrabrost, ponos, nesreću i zlu kob koje sa sobom nosi krševita Crna Gora.

<<<Odlazak najpoznatijeg crnogorskog osvetnika<<<

Nikola Kaluđerović je u avgustu 1987. godine izgubio sina Željka, jedinca, koji je imao tek 23 godine, a koji je ubijen ispred kafića Čarli na Cetinju. U tom kafiću izbila je tuča kada se mlađi Kaluđerović umiješao u namjeri da smiri situaciju. Njega je tada Rade Grdinić ranio iz pištolja, a Željko je podlegao ranama tri dana kasnije u podgoričkoj bolnici.

7. CdM saznaje: Jevto Eraković napušta Klinički centar

Direktor Kliničkog centra Jevto Eraković podnosi ostavku na tu funkciju, saznaje CdM. Eraković će ubuduće obavljati funkciju poslanika Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.

<<<CdM saznaje: Jevto Eraković napušta Klinički centar<<<

Vada Crne Gore je na sjednici 26. jula 2018. razriješila Zoricu Kovačević sa mjesta direktora Kliničkog Centra Crne Gore, a na tu funkciju imenovala je dr Jevta Erakovića.

8. Male šanse da Podgorica izbjegne pooštravanje mjera, zatvaraju se škole i vrtići u pet opština

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša saopštio je da su male šanse da Podgorica izbjegne zatvaranje na minimum 15 dana zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ali da će sačekati rezultate iz Njemačke. Podsjetio je da je danas ranije iz IJZ saopšteno da je u Budvi, Ulcinju, Cetinju, Kolašinu i na Žabljaku došlo do pogoršanja epidemiološke situacije pa je Mugoša rekao da će u tim opštinama od ponedjeljka biti zatvorene škole i vrtići i da će se nastava odvijati na daljinu, po principu sistema “semafora” koji je usvojilo Ministarstvo prosvjete.

<<<Male šanse da Podgorica izbjegne pooštravanje mjera, zatvaraju se škole i vrtići u pet opština<<<

Stopa obolijevanja od koronavirusa u tim opštinama je iznad 800 na 100.000 stanovnika čime automatski prelaze u “grupu 3” opština u kojima će se od ponedjeljka i u narednih 14 dana primjenjivati pooštrene protivepidemijske mjere

9. Šta je Dajković radio u Beogradu

Susret sa sinom ratnog zločinca Željka Ražnatovića i srpske folk pjevačice Svetlane Ražnatović, Veljkom, izgrebana kola, preuzimanje magistarske diplome, samo su neki od događaja, koje će na osnovu fotografija i video zapisa koje je podijelio na društvenim mrežama, pamtiti politički aktivista Vladislav Dajković tokom boravka u Beogradu.

<<<Šta je Dajković radio u Beogradu<<<

Dajković je na svom Facebook profilu objavio kako je tokom posjete Beogradu doživio i neprijatnost jer mu je kako kaže neko na parkingu izgrebao automobil.

10. Krivokapić: Najbolji je stav kralja Nikole da postoje dva kralja u dvije srpske države

Mandatar za premijera Crne Gore Zdravko Krivokapić, rekao je da je, kada su odnosi sa Srbijom u pitanju, najbolji stav kralja Nikole, koji je govorio da postoje “dva kralja koji žive u dvije srpske države”.

<<<Krivokapić: Najbolji je stav kralja Nikole da postoje dva kralja u dvije srpske države<<<

“Najbolji stav je onaj koji je imao kralj Nikola, da su to dva kralja koji žive u dvije srpske države.Postoji izuzetna povezanost i u bratstvu, i u sestrinstvu i u kumstvu, koja daju nadu da možemo zajednički da dođemo do mnogo dobrih rješenja u kome ćemo kroz prirodno uvažavanje naći mjeru dobrote za sve”, rekao je Krivokapić na TV Prva.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Nagual
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nagual
Gost
Nagual

Zasto ne date cifru koliko ljudi pregleda svaki članak.. kao na drugim portalima sto objave

Send this to a friend