Društvo

Stara autobuska stanica u Novom dobija novi izgled

Vlasnik glavne Autobuske stanice u Herceg Novom, budvanska kompanija D Station, dobila je UT uslove za dogradnju nadstrešnice, a do kraja sedmice nadležnom lokalnom Sekretarijatu predaće idejno rješenje. Ukoliko Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju da saglasnost, vlasnik će moći da traži građevinsku dozvolu.

Iako tokom ljetnje sezone, zbog zabrane izvođenja građevinskih radova, krupniji zahvati nijesu bili mogući, novi vlasnik kaže da je osim postavljanja ograde i ulaznih i izlaznih rampi, unaprijedio uz spoljni i prostor unutar objekta.

“Unutra je sve renovirano, počev od novih eloksiranih vrata i prozora. Uređene su nove prostorije, postavljeno ozvučenje, 3 displeja, nova čekaonica, turistička agencija, tobacco shop, novi sistem klimatizacije i ventilacije. Ostale sadržaje popunjavaćemo tokom jeseni. Takođe, poslije skoro deset godina u funkciji je kompletno osvjetljenje objekta”, kaže za Radio Jadran, izvršni direktor D Station-a, Stanko Vidaković.

To je, kako smatra, jedan od razloga za veoma uspješnu sezonu, budući da je bila „test“ za dalje poslovanje:

“Imali smo u prosjeku oko hiljadu putnika dnevno. Svi su servisirani onako kako smo i obećali – nije bilo kašnjenja, gužve na ulaznim i izlaznim rampama, zastoja na magistrali, svaki autobus je uredno primljen i otpremljen sa stanice. Neki autobusi, koji su ranije izbjegavali da svraćaju, sada dolaze uredno, jer je podignut nivo staničnih usluga. Postavljen je sistem transparentne prodaje karata, a podigli smo i nivo usluge na šalteru”, nabraja Vidaković.

Najviše interesovanja putnika bilo je za Dubrovnik i standardne linije Blue Line-a i Laste za Beograd, dodaje on.

Uprkos najavljenoj izgradnji nove Autobuske stanice u Igalu, Vikadković kaže da će njegova kompanija nastojati samo da radi ono zbog čega je staru stanicu kupila od Vektra Boke, da putnicima i prevoznicima pruže najbolju uslugu.

“Nijesmo upoznati sa novim PUP-om i načinom na koji on definiše trenutnu lokaciju Autobuske stanice. Sredili smo je i sređivaćemo je da može da opsluži veliki broj putnika i autobusa i nadamo se da će ostati na tom mjestu”, uvjerava Vidaković.

Uskoro će biti akivan i sajt Autobuske stanice, preko kojeg će kasnije moći da se obavlja i on line kupovina karata. Za početak u ponudi korisnicima bi trebalo da bude samo zimski red vožnje.

Firma D Station, u saradnji sa kompanijom Lalatović travel DOO, izabrana je sredinom novembra prošle godine na tenderu kao najbolji ponuđač za kupovinu objekta u kome se nalazi Autobuska stanica, a koji je bio u vlasništvu Vektra Boke. Autobuska stanica u Herceg Novom prodata je na tenderu za 370.000 eura.

3 Komentara na "Stara autobuska stanica u Novom dobija novi izgled"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend