Društvo

Stare osobe i hronični bolesnici da ne napuštaju kuće

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je sinoć još dvije preporuke u borbi protiv koronavirusa u Crnoj Gori. Oni apeluju i upozoravaju starija lica, lica sa hroničnim oboljenjima i lica sa invaliditetom da se maksimalno uzdrže i bez velike potrebe ne napuštaju objekte stanovanja.

Takođe, obavezali su nadležne inspekcije da, a u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru, u slučaju kršenja mjera propisanih naredbama za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa izriču mjeru zabrane obavljanja djelatnosti.

Podsjećamo, pored ovih, donijete su i mjere kojima je propisano da će trgovine i apoteke od sjutra raditi od osam do 18 časova, a obustavljen je i međugradsi putnički saobraćaj.

<<<Trgovine i apoteke od četvrtka će raditi od osam do 18 časova, obustavlja se međugradski putnički saobraćaj…<<<

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivana
Gost
Ivana

Jos samo kada bi poslusali.

rodjen prije 60
Gost
rodjen prije 60

Maske su potrebne svima I moraju se hitno nabaviti, ljudi bez maski se osjecaju nezasticeno

Na baterije
Gost
Na baterije

Pod hitno obezbjediti penzionerima da primaju penziju kod kuce i zamrznuti im sve racune. Dista penzionera mora na salter da podize penziju.

Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Bruka, bruka, bruka…… od čeka da živimo. Od vazduha ekološkog. Bravo nam ga. Da neizlazimo da pomremo to ova Vlast želi. Banke trljaju ruke. Njima ide para na paru. A nama starima/penzionerima gov.. na gov.. ali do kada. Kada u stomaku nebude više ničega.

Send this to a friend