Društvo

Stavljena tačka na slučaj Mataruge: Učenici u školi, direktorka na bolovanju

Djeca iz Mataruga juče su prvi put ove školske godine sjela u klupe, direktorica Vanja Marković nije došla na posao, zvanično je na bolovanju. To je epilog spora savjeta roditelja i Marković, a zbog kojeg djeca nijesu išla na nastavu sedam dana.

U petak, Savjet roditelja saopštio je da će djeci dozvoliti da idu na nastavu u Mataruge jer su im nastavnici obećali da će ukoliko se Marković vrati u školu oni organizovati protest.

<<<Nastavnici garantuju djeci iz Mataruge da se Marković neće vratiti u školu<<<

Predstavnik roditelja Sretomir Šljukić potvrdio je da je postignut dogovor.

“Postigli smo dogovor sa nastavnicima da djeca idu u školu u Matarugama”, kazao je Šljukić.

Roditelji 28 đaka koji pohađaju nastavu u OŠ Mataruge nisu djecu slali u školu od početka školske godine, tražeći ostavku direktorice Marković, zbog, kako su naveli, česte promjene nastavničkog kadra u toj školi, a tvrdili su i da nije dostojna posla koji obavlja.

Takođe, roditelji su tražili da se nastavnik Bojan Strunjaš vrati na posao i da mu se vrate oduzeti časovi i starješnistvo. U međuvremenu, Strunjaš je vraćen na posao, ali roditelji nisu odustali od zahtjeva za smjenu direktorice Marković, pa su djecu od srijede slali na pohađanje nastave u OŠ Mile Peruničić u selu Maoče koja je od matične udaljena osam kilometara.

Savjet roditelja i kolektiv OŠ Mataruge pisali su Ministarstvu prosvjete. Iz tog Vladinog resora saopšteno je da će stav zauzeti nakon što prosvjetni inspektor sačini izvještaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Peka
Gost
Peka

Sad da je države, ko što nije, pa da ispita ko joj je dao bolovanje. Jer jasno je da nije bolesna, već uzela bolovanje dok vodi što joj je činjet.

Milutin
Gost
Milutin

Jedini problem u vasoj skoli je zapravo Strunjas. On se ranije prezivo Savic i Police od savica sa kamenca kod sulla. Zbog ubistva i krvne osvete su promijenili präzise.Ima ih i u Sivcu a i tamo su izvrsili ubistva.Zato napolje sa strunjasem i imacete mir.

Mila
Gost
Mila

Može li mi ko objasniti što je ta žena uradila da se digla ovolika buka ?

Razocarani
Gost
Razocarani

Cestitke Mataruzanima.Gdje samovolja vlada,a Zakon ne funkciinise,ovo je jedino nacin da se dodje do pravde.
Ovo je jefini MODEL i da se na NIVOU Drzave rijese mnogi DEVIJANTNI postupci ,samovolje politicara,SAMO JE POTREBNA SLOGA.

Lipovo
Gost
Lipovo

Bolovanje posta ,,bolest intelektualne elite,,?

jabuka
Gost
jabuka

Ministarstvo direktno ne komunicira sa školom, no mu pišu? A, otvorena vrata?

Milena
Gost
Milena

Roditelji politicari, progon jedne zene, nista o tome ne znam, ali gledajuci iz daleka lici na ostrascenost i manipulaciju u koju su ukljucena djeca, da lije to dozvoljeno, da li je direktorica
pravila nesto lose tim djacima?

Posmatram te
Gost
Posmatram te

“Ništa o tome ne znam”, a komentarišeš!

Nik
Gost
Nik

Pa svi znamo nego se pravimo blesavi kao I tvojkomentar

Send this to a friend