Društvo

Studenti Mašinskog fakulteta napravili model ljudske ruke

Grupa studenata završne godine bečelor studija Mehatronike projektovala je i napravila model ljudske ruke.

Kako je saopšteno iz Univerziteta Crne Gore, za sada upravljaju šakom pomoću rukavice sa senzorima koja se navuče na zdravu ruku.

“Projekat je vrlo interesantan i izazovan i studenti namjeravaju da na master studijama nastave da rade na vještačkoj ruci i da usavrše njene funkcije. Ovakvi multidisciplinarni projekti omogućavaju saradnju sa mnogim strukama, u ovom slučaju na primjer, pored drugih, i sa Medicinskim fakultetom”, ističu oni.

Ove godine studenti bečelor studija Mehatronike su radili na još četiri projekta: automat za pravljenje koktela,  CNC ploter, Model Mars rovera, i Humanoidni robot, dok su studenti master studija pravili model indistrijskog robota.

“Na svim studijskim programima na Mašinskom fakultetu studenti primjenjuju stečena znanja na praktičnim projektnim zadacima, što im omogućava ne samo produbljivanje znanja, nego i sticanje pouzdanja u sopstveno znanje i mogućnosti. Takođe, studenti koji pokažu spremnost za rad i učenje, se uključuju u naučno-istraživačke projekte i projekte za privredu, što im omogućava dodatna znanja, pored redovno stečenog na studijama”, naglašavaju sa UCG.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
dejosdsBudimo realniTonyZ
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sds
Gost
sds

Ne radi vi mali prst.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Браво ђецо! Нажалост сво своје знање и таленат ће вјероватно користити у иноземству.

TonyZ
Gost
TonyZ

Bravo, samo naprijed ovo je buducnost, a ne fakultet za fizicko, politicke nauke i ostali promaseni fakulteti koji se upisuju po inerciji.

dejo
Gost
dejo

Da nije politickih nauka, ne biste imali priliku da procitate ovu vijest, zar ne?

Send this to a friend