Društvo

Svaki drugi roditelj smatra da projekat Uči doma treba i dalje da živi

Većina roditelja je u prošlonedjeljnom istraživanju Ipsosa sprovedenom uz podršku UNICEF-a rekla da su njihova djeca naučila bolje da koriste nove tehnologije kako bi pratila školski program preko interneta. Svaki drugi roditelj smatra da treba nastaviti sa stvaranjem nastavnog sadržaja na televiziji i internetu i nakon ove krize.

“Rezultati istraživanja govore o uspjehu projekta #UčiDoma i mogućnostima našeg obrazovnogsistema, ali i šalju i poruku o neophodnosti digitalizacije, koju je Ministarstvo prosvjete postavilo kao prioritet za naredni period. Da bi se usljed krize izazvane pandemijom COVID-19 unaprijedio kvalitet nastave, Ministarstvo prosvjete će, uz podršku UNICEF-a, organizovati obuku nastavnikaosnovnih i srednjih škola širom zemlje o korišćenju Office 365 digitalnih alata za interaktivno učenje. Na ovaj način, dugoročno unapređujemo obrazovni sistem kroz jačanje digitalne pismenosti i nastavnika i djece”, poručuje Milica Mićunović, savjetnica u Ministarstvu prosvjete.

V.D. šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Mihaela Bauer, istakla je da je većina roditelja, prema istraživanju koje je Ipsos sproveo uz podršku UNICEF-a prošle nedjelje, zadovoljna time kako su škole i vrtići reagovali na krizu sa koronavirusom.

“Takođe, većina roditelja nije zabrinuta da će djeca izgubiti radne navike zbog zatvaranja škola i vrtića. Ovi
podaci i činjenica da je inicijativa Uči doma uspješno sprovedena za vrlo kratko vrijeme, govore o velikom potencijalu obrazovnog sistema Crne Gore da se brzo transformiše u još savremeniji i kvalitetniji sistem učenja digitalnog doba. UNICEF će svakako podržati ovaj proces ne samo tokom krize s koronavirusom, već i nakon nje”, poručuje ona.

Odmah po zatvaranju škola zbog pandemije COVID-19, Ministarstvo prosvjete je organizovalo nastavak učenja preko televizije i interneta. Prema istraživanju koje je Ipsos sproveo uz podršku UNICEF-a krajem marta, preko dvije trećine građana je makar jednom gledalo TV kanal “Uči doma” u prethodnih nedjelju dana i većina njih su bili zadovoljni kvalitetom sadržaja.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
MamaZoran niksicVlado19784Titov Pionir
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mama
Gost
Mama

Odlično su nastavnici snimili program.jasno.ali što smo učili par sati sad učimo po 7,8sati.samo dijete ne može da postiže sve samo.skola je skola jer da može od kuće naučiti sve skole bi se zatvorile.

Zoran niksic
Gost
Zoran niksic

Diplome sa interneta laz i prevara

Vlado19784
Gost
Vlado19784

Meni ovi roditelji nisu normalni sto su za ucenje od kuce,ne mogu sa dvoje kuci izdrzati kad uce skola je da se ide u nju ja im fizicko kuci nisam u mogucnosti da odrzim

Titov Pionir
Gost
Titov Pionir

Nevjerovatno zvuče ovi rezultati, više od polovine roditelja da želi da klinci uče s interneta i TV? A šta bi s onim učenjem kroz rad? Svako zna da djeca uče najkvalitetnije kad nešto rade konkretno, kroz pokazne vježbe, primjenu naučenog u praksi. Ko ima dvoje ili više djece prinuđen je da oni satima provode u Viber grupama, pokušavajući da ukapiraju… Više »

Send this to a friend