Društvo

Sve nadležne gradske službe u Podgorici na terenu od ponoći

Ekipe podgoričkih gradskih preduzeća, kao nadležne gradske službe, na terenu su od ponoći, kako bi čistili snijeg i posipali mješavine soli i rizle na glavnim putnim pravacima, obilaznicama, bulevarima, gradskim saobraćajnicama, nadvožnjacima, podvožnjacima i mostovima.

<<<Podgorica osvanula pod snijegom, zimska idila i na primorju<<<

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, svi raspoloživi kapaciteti stavljeni su u funkciju, kako u gradu ne bi bilo većih problema u funkcionisanju saobraćaja.

“Ekipe gradskih preduzeća čistile su i nasipale pristupne puteve ispred važnijih institucija, a prioritet su bile zdravstvene i dežurne predškolske ustanove. Snjegočistači su na terenu i čiste prema utvrđenom planu – glavne gradske saobraćajnice, a potom će se čistiti priključne saobraćajnice. Snjegočistači su počeli i čišćenje puteva prema Opasanici i Veruši, i Ptiču i Pričelju, kao i Lješanskoj nahiji”, navode iz Glavnog grada.

Ekipe gradskog preduzeća Čistoća takođe od ponoći čiste trotoare uz saobraćajnice kako bi i pješacima bilo omogućeno nesmetano kretanje – na terenu su četiri ručna snjegočistača, jedan mehanički snjegočistač, dvije utovarne lopate, pet ekipa sa 68 radnika za manualne poslove, dok su ekipe Službe zaštite čistile pješačke mostove.

Pripadnici gradske Komunalne policije i Saobraćajne policije su u stalnom kontaktu, kako bi bezbijednost građana bila na zadovoljavajućem nivou.

Stanovnicima ruralnih područja koja se nalaze u teškom zdravstvenom stanju na raspolaganju su dva vozila motorne sanke koje su u vlasnistvu Službe zaštite Glavnog grada, a ukoliko se ukaže potreba, na raspolaganju je i Gorska služba.

Iz Glavnog grada podsjećaju da su vlasnici ugostiteljskih objekata i privatnih lokala u obavezi da uklone snijeg ispred svojih objekata, u skladu sa Odlukom o održavanju čistoće, te da će pripadnici Komunalne policije ubrzo krenuti u obilazak, kako bi utvrdili stanje na terenu po ovom pitanju.

Takođe, apeluju na građane da isto urade i ispred ulaza svojih stambenih zgrada, kako tokom noći ne bi došlo do formiranja leda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zuzu
Gost
zuzu

E da ne zivimo i da ne prolazimo gradom, pa da vam povjerujemo

Blok 5
Gost
Blok 5

Dje su na terenu

Anonimous
Gost
Anonimous

E ne znam dje su vam te dezurne ekipe, jer evo Bul. Sv. Petra nije gledao ni rizle ni soli ni lopate od ponoci. Sad je potpuno prohodna samo srednja traka. Sramota!

ja to tako
Gost
ja to tako

Kad otopli bice cisto

Samo kažem
Gost
Samo kažem

Evo ih kao astronauti!

Send this to a friend