Društvo

Sve za feštu: Na Škveru nekoliko hiljada ljudi

Danas u Herceg Novom (Foto: Radio Jadran)
Još jedna svečanost u okviru 48. Praznika mimoze priređena je na kultnom mjestu Herceg Novog-na Škveru, a Gradska muzika, Mjesna muzika Đenovići, trombonjeri, mažoretke i veseli klovnovi uputili su se ka punim lokalima, najavljujući program za nekoliko hiljada ljudi.

Domaćini nijesu štedili u tradicionalnom posluženju, pa je na tri „vatre“ isprigano  čak 50 kilograma ribe. Na tri mjesta služeno je 150 litara vina, 30 litara rakije i 30 kilograma suvih smokava.

U Herceg festu kažu da je do sada sve bilo gotovo besprekorno, onako kako su zamislili da treba da izgleda Praznik mimoze, piše Radio Jadran.

Direktor Stevan Koprivica obradovan je i vremenom, uprkos lošim prognozama, kao i to da nije bilo pomjeranja ili otkazivanja programa.

“Idemo ka finalu Praznika. Ono što nam predstoji su „Dani Francuske“, koju su kao i prethodno održani „Dani Beograda“ novi programi, kao pilot projekti da vidimo kako će to sve ukupno funkcionisati. Naravno, očekuje nas i klasično suđenje Karnevalu i koncert Željka Samardžića. Ono što je meni bitno jeste da nije bilo otkazivanja programa, jer je to uvijek najneprijatnija stvar. Aktivan odziv učesnika, domaćih, kao i odziv publike je takav kakav jeste”, dodao je on za Radio Jadran.

Kako ističe, koliko imaju turista, toliko je i posjećeno.

“Novljani to nekada isprate masovnije, nekada ne, zavisi od njihovog raspoloženja, ali što se tiče same manifestacije, organizaciono i programski ona jeste u uzlaznoj liniji, počev od novog-starog koncepta koji smo osmislili lani i ovogodišnjim novim programima”, kazao je Koprivica.

On je uvjeren da će opstati Praznik mimoze, bez obzira na to u čijoj će nadležnosti organizacija biti.

“Činjenica je da je Praznik mimoze proticao i protiče u sjenci političkih previranja u Herceg Novom, ali upravo ovakvim manifestacijama grad dokazuje svoju snagu uprkos političkom kontekstu”, zaključio je Koprivica.

Send this to a friend