Društvo

Svih 19 fakulteta na jednoj web adresi

Univerzitet Crne Gore (UCG) aktivirao je novu, tehnološki unaprijeđenu i integrisanu web platformu i svih 19 fakulteta, Istorijski i Institut za biologiju mora sada se nalaze na jednoj adresi www.ucg.ac.me.

„Novi koncept sajta omogućava isti kvalitet svim korisnicima servisa: studentima, akademskom i administrativnom osoblju, kao i javnosti van Univerziteta“, objasnio je prorektor UCG i vođa projektnog tima izrade novog integrisanog sajta, Predrag Stanišić, saopšteno je iz UCG.

Kako je rekao, tehnološki, sistem je state-of-the-art proizvod.

„Razvijen na najsavremenijim, prvenstveno open-source, web i IT tehnologijama i alatima i u najvećem dijelu je „in house“ rješenje, što znači razvijeno sopstvenim znanjem, u trajnom vlasništvu Univerziteta, pod našom potpunom kontrolom. To predstavlja enormnu komparativnu prednost. Između ostalog, sistem je konstruisan i da bude upotrebljiv na raznorodnim mobilnim platformama, što je imperativ vremena“, kazao je Stanišić.

On je dodao da je cilj novog koncepta bio omogućiti isti kvalitet servisa svim učesnicima u poslovnim procesima Univerziteta – studentima, osoblju i spoljašnjoj javnosti, a na dubljem nivou još jače integrisati Univerzitet i stvoriti nove pretpostavke za razvoj.

„Da bi se to postiglo, umjesto arhipelaga raznorodnih sistema, odlučili smo da napravimo jedan integralni sistem. Kako kvalitetan informacioni sistem mora da bude model, odraz u ogledalu, realnog sistema bilo je neophodno na jednom mjestu, na povezan i organizovan način, predstaviti sve bitne elemente – fakultete i institute, personal, studijske programe, predmete, unutrašnje jedinice i još puno drugih objekata“, rekao je Stanišić.

On je najavio dalje razvijanje sistema čiji je dugoročni, glavni cilj razvijanje personalizovanih servisa za studente, što će zahtijevati veliki angažman projektnog tima Univerziteta, s obzirom na to da, kako je saopšteno iz UCG, Univerzitet pohađa više od 20.000 studenata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marina
Gost
Marina

state-of-the-art proizvod? pa prosli sajt je bio 10 puta bolji!

Kaša
Gost
Kaša

Čudo da ga nije razvila dekanova firma, kako se zvaše ono???

Send this to a friend