Društvo

Svjetska nagrada za crnogorske nastavnike

Crnogorski nastavnici mr Mirsada Bibić Šabotić iz Rožaja, Marina Andrijević Petrović iz Bara, mr Dušanka Duda Vujičić iz Nikšića, Dejana Dizdar sa Cetinja i Senada Đešević i Mirsad Musić iz Plava dobitnici su nagrade za najbiljeg nastavnika svijeta “Global Teacher Awards”.

Nagrađeni nastavnici iz Crne Gore

Ova nagrada se dodjeljuje nastavnicima koji daju poseban doprinos svojoj profesiji. Ta posebnost se ogleda kroz doprinos nastavničkoj profesiji, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou. Nagradu dobijaju oni nastavnici koji obrazuju mlade ljude da budu aktivni članovi društva, nastavnici kojima je učionica tijesna, pa pronalaze adekvatnija mjesta za podučavanje učenika, nastavnici kojima je cilj da oko sebe imaju uspješne kolege pa rado dijele znanja i ideje, nastavnici…

“Crna Gora je i ovim nagradama dokazala da se naš obrazovni sistem kreće u dobrom smjeru, da idemo u korak sa svijetskim trendovima. Na takmičenje za najboljeg nastavnika svijeta konkurišu prosvjetni radnici iz 70 zemalja, a bira se stotinu najboljih. Crna Gora, iako teritorijalno i brojno najmanja država, ima šest profesora među najboljim na svijetu”, kazala je za CdM  Dejana Dizdar, jedna od nagrađenih nastavnika.

Nagradu je uspostavio Alert Knowledge Services (AKS) iz Indije, koji radi sa školama iz cijelog svijeta i to na edukaciji: direktora škola, nastavnika, bibliotekara i savjetnika u obrazovanju, sa ciljem izgradnje boljeg društva kroz obrazovanje.

Iz Crne Gore među dobitnicima nalaze se nastavnici: mr Mirsada Bibić Šabotić iz Rožaja, Marina Andrijević Petrović iz Bara, mr Dušanka Duda Vujičić iz Nikšića, Dejana Dizdar sa Cetinja i Senada Đešević i Mirsad Musić iz Plava. Svi oni su odavno prepoznati kao nastavnici posvećeni radu sa mladim ljudima, nastavnici koji su dali doprinos unapređenju obrazovanja u Crnoj Gori i šire, kroz različite aspekte svog rada.

Dodjela nagrada, statua i diploma, će biti upriličena 15. septembra u Nju Delhiju, na svjetskoj obrazovnoj konferenciji “Global Teacher Conclave & Awards 2019”.

“Svi dobitnici nagrada su pozvani na ovu svečanu manifestaciju. Iskreno se nadamo da će šest nastavnika iz Crne Gore prisustvovati ovom događaju i na najbolji način predstaviti svoju državu”, kazala je Dizdar.

29

avatar
1000
22
7
0
 
28
ZonjoslavBorkaAnonimusKapoCrnogorciSuSrbi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zonjoslav
Gost
Zonjoslav

Ovo je sprdačina, koliko znam boljih profesora, koji nijesu dobili ovu bizarnu nagradu.
No, Crna Gora, oni koji se laktaju prolaze, nema tu rezona ni kvaliteta, ali neka, možda nekad neko ukapira na kakvom smo dnu.

Borka
Gost
Borka

Čestitke kolegama! Svaka vama čast i samo naprijed!
Šta bi ovi iz pozadine radili ako ne pljuvali po boljim od sebe, zato jesu i uvijek će biti pozadi!

Anonimus
Gost
Anonimus

Lično poznajem prof. Senadu, veličina kakva se rijetko viđa… Sa srećom

Kapo
Gost
Kapo

Svaka cast, ljepotice.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Da li je nagrada narucena direktno iz Indije ili preko Konika?

Mrgo
Gost
Mrgo

Čudan smo mi narod. Ne valja kad su ljudi prepoznati i priznati kao dobri. Ovi što komentarišu loše su oni koji znaju zašto su ovi najbolji, ali pukoše od muke jer ih nikad neće dostići. Vjerovatno kolege 😀

Hazbo
Gost
Hazbo

A sto je ovo dva dobitnika iz Plava I Gusinja, kadar vrli, hahahahahah

Lado
Gost
Lado

Magistri predaju u osnovnu školu…

Zemlja čuda
Gost
Zemlja čuda

A srednjoškolci dobijaju Njegoševu nagradu za književnost?

Lado
Gost
Lado

Ne razumijem, kakve veze ima Njegoseva nagrada sa ovim da magistri predaju u osnovnu skolu…Valjda treba da predaju na fakultetima, dokle ne doktoriraju…Sta je sljedece, doktor nauka vaspitac u vrtic…Neka je sretno dobitnicima

Bakica
Gost
Bakica

Da je Lado i tebi predavala sigurno bi znao padeze.

Bot sendvicar🥪
Gost
Bot sendvicar🥪

Hahaha kakve sprdnje majko sveta…

jovan
Gost
jovan

Cestitam,ali bih volio znati kriterijume na osnovu kojih su dobili nagradu,ko ih je predlozio…

Borka
Gost
Borka

Jovane, na nekom od portala ima intervju sa svima njima gdje su objasnili, mislim analitika portal

Katja
Gost
Katja

Sve cestitke,ne sumnjam da je zasluzeno…!!!!

Turisticki mega
Gost
Turisticki mega

Koliko se placa nagrada

Rajan
Gost
Rajan

Ne mogu da vjerujem….uciteljica Berginc iz Bara nije medju ovih sest….SRAMNO I SRAMNO… MA PRESRAMNO….

Saša
Gost
Saša

Srećno svima! Ovo su sigurno zaslužene nagrade, a ne ko kod nas. Kod nas se i Oktoih dodjeljuje preko veze. Nadamo se da će ministar obratiti pažnju na ovakve profesore!

Milan
Gost
Milan

Ovo je bruka i sramota

Nikola
Gost
Nikola

Sto cini dps

Send this to a friend