Društvo

Tajanstvena elita Vojske Crne Gore prvi put u javnosti

Četa specijalnih snaga Vojske Crne Gore prvi put je prikazana u javnosti na snimcima koje je objavio portal RTCG.

Hirurški precizni napadi na važne mete, izviđanja iza neprijateljske teritorije i prikupljanje obavještajnih podataka, odgovor na terorizam i hibridne prijetnje, samo su neki od zadataka koje obavlja tajanstvena, elitna jedinica Vojske Crne Gore.

Tajanstvena elitna jedinica VCG prvi put u javnosti

Tajanstvena elitna jedinica VCG prvi put u javnostiHirurški precizni napadi na važne mete, izviđanja iza neprijateljske teritorije i prikupljanje obavještajnih podataka samo su neki od zadataka koje obavlja tajanstvena, elitna jedinica Vojske Crne Gore.Dobrovoljci koji žele da zasluže mjesto u toj jedinici prolaze brutalno tešku obuku, čije su temelje postavile američke Zelene beretke – u prosjeku uspješno je završi samo četvrtina kandidata, ostali odustanu ili instruktori procijene da nijesu materijal koji traže za svoje redove.Četa specijalnih snaga prvi put je dopustila jednom mediju da zabilježi njene aktivnost, novinaru Portala RTCG Filipu Rakonjcu omogućila je da provede tri dana s njenim operaterima, pokazavši da uniformu specijalca vojske mogu da zasluže samo vrlo posebni ljudi.Više na:

Gepostet von RTCG Portal am Samstag, 17. August 2019

To nije iznenađujuće kada se uzme u obzir da je jedan dio instruktora prošao njihove višemjesečne kurseve u SAD. I dobrovoljci koji žele da zasluže mjesto u toj jedinici prolaze brutalno tešku obuku, čije su temelje takođe postavile američke Zelene beretke. U prosjeku tu obuku uspješno završi samo četvrtina kandidata.

Neki od zataka ove jedinice su izviđanja, prikupljanje obavještajnih podataka, odgovor na terorizam i hibridne prijetnje.

U kratkom dokumentarcu pokazan je samo dio svakodnevnih aktivnosti Čete specijalnih snaga, jer neki elementi njihove obuke, zbog prirode posla koji obavljaju, kako se navodi, moraju ostati zatvoreni za javnost.

98

avatar
1000
49
49
0
 
76
BrdjaninBlafVaše imemariusNikolina
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

Da će Bog da nikad metka ne opalite, al zlu ne trebalo, bolje e ve imamo no da nemamo. Crnogorska vojska je vazda bila ponos naroda svog, pa neka tako bude, vazda i do vijeka.

Brdjanin
Gost
Brdjanin

A sto no da se obucaju za nista i jedu hljeba za dzabe…bjezi tamo ne mrci pusko

Nikolina
Gost
Nikolina

Sto ce nam ovi kad smo pod kapom Nato . Boskovicu objasni nam sad , nekad si pricao da nam vojska ne treba da je policija dovoljna sad te specijalci te dobrovoljno sluzenje , te ajmo u Avganistan . Militarizujemo se opasno

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Što ima ko tebi što da objašnjava. Vjerovatno ni vojsku nisi služio, a smatraš se kompetentnim da komentarišeš.

63 padobranska
Gost
63 padobranska

Ceta specijalaca 🤣

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Neka živi Crna Gora i Vojska Crne Gore !

mojsilović
Gost
mojsilović

Moamera hiljade ovakvih nije moglo spasit. Kad Raja krene gadno je baš..

Toni
Gost
Toni

Crkoh od smijeha. Ne bih da omalovažavam njihove napore i trud, ali način na koji rtcg i cdm o tome pišu je u najboljem stilu Sjeverne Koreje.

KIMDŽOUNO
Gost
KIMDŽOUNO

KURIR,INFORMER,PINCK,HAPPY ……

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

salji u HN, i aktivirati ponovo kasarnu na ostrvo cvijeca!!

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

imao sam prilike da ih vidim.. svaka im cast. da ti se krv zaledi dok ih gledas a ne da se boris protiv tih momaka!! kapa do poda momci!!

Americaaaaa
Gost
Americaaaaa

Raja i Giska bi ovo bolje vodili.

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Ja sam cuo da je glavni za obuku Mijovic pukovnik jeli istina ne znam, samo znam da je jedinica sastavljena od provjerenih Srba iz rata devedesetih

Alfonso
Gost
Alfonso

Dovedite jednog clana Mosada, sve ce da oh rokne. Sta ce Crnoj Gori vojska, bespotrebno bacanje para…

odb
Gost
odb

crnogorska vojska vise ne radi u korist crnogorskog naroda. sta je nama u koristi da saljemo nase ljude u afganistan?
crnogorska drzava vise ne radi u korist crnogoskog naroda. zarobljeni smo

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

radi radi no ne znas… no ti nisi u cg narod cim tako pricas.. ne laje kucka radi sela, rekose stari!!

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Nevidljivi perjanici.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Nevidljivi perjanici.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

odlicno treba nam mala odrziva vojska sastavljena od specijalnih jedinica da cuva granice pomaze policiji u specijalnim zadacima ….bravo samo naprijed

Aldijana
Gost
Aldijana

Odlična jedinica. U komentarima se vidi da mrziteljima smeta sve Crnogirsko. Nedo vam bog da se ova odlična jedinica okomi na vas, bježali bi kao da je najveća OLUJA

Send this to a friend