Društvo

Taksi vozila u Baru moraju imati TX tablice i tablu na krovu

Bar

Strukovni sindikat taksista Crne Gore, u ime taksi preduzetnika Bara, upozorio je građane i turiste u ovom gradu, a koji koriste auto-taksi usluge, na promjene i usklađivanje sa zakonom.

Predsjednik SSTCG Borislav Pavlović navodi da od juna u Baru svi auto-taksi prevoznici na vozilu moraju imati istaknutu taksi tablu sa grbom grada i brojem licence, kao i “TX registarsku oznaku. Takođe, na prednjim vratima vozila mora stajati ime prevoznika sa brojem licence, a u vozilu ovjeren cjenovnik usluga na A5 formatu, preveden na engleskom jeziku i to vidno istaknut. Taksisti su u obavezi da imaju baždaren taksimetar usklađen sa istaknutim cjenovnikom sa markicom meterološkog instituta i istaknutu taksi legitimaciju.

Pavlović ističe da će na ovaj način turisti izbjeći suočavanje sa najčešćim problemom, zaboravljenih stvari prtljaga ili mobilnog telefona, kao i enormnih cijena prevoza van zvaničnih i povreda prilikom saobraćajnih nezgoda, jer divlji taksisti nemaju polise osiguranja putnika.

“Kako su auto-taksi preduzetnici Bara, svjesni da ne mogu očekivati da se haos koji je stvaran više od deceniju u ovoj profesiji riješi sam od sebe i bez našeg aktivnog učešća, osim što aktivno sarađujemo sa lokalnim organima opštine i nadležnim institucijama na nivou države, Strukovni sindikat taksista je u saradnji sa NVO Savez auto-taksi preduzetnika Bara, a uz pravnu podršku Unije slobodnih sindikata Crne Gore, pripremio krivčne prijave protiv više lica za koje ima dokaze da navedenu djelatnost obavljaju bez potrebne dokumentacije. Takođe, članovi ove dvije organizacije će i ubuduće preduzimati sve potrebne aktivnosti za očuvanje i zaštitu svoje profesije, kao i za vraćanje ugleda auto-taksi djelatnosti”, kazao je Pavlović.

Pavlović podsjeća da već dugi niz godina vlada haos u prevozu putnika na teritoriji opštine Bar, kao i cijele države, ali da, donošenjem novog zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, usvojenim zaključcima Vlade, kao i promjenom menadžmenta opštine, navedeni haos je počeo radikalno da se smanjuje na ulicama Bara.

“Menadžment Opštine Bar je kao jedina lokalna uprava u Crnoj Gori, ispoštovao zakonom predviđene rokove za izradu i primjenu opštinske odluke o auto-taksi prevozu, ispoštovao preporuke Vlade iz Zaključaka sa sjednice održane 27. decembra 2018. godine, počeo da ih primjenjuje, i ostvario saradnju sa predstavnicima auto-taksi prevoznika na visokom nivou. Komunalna policija samostalno, i u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, vrši kontrole i uklanja prevoznike koji posluju u sivoj zoni, koje nažalost do sada više od deceniju niko nije ni pokušao da ukloni što j e jednim dijelom i dovelo do navedenog haosa, istakao je Pavlović.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
SlavkoMaestral
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

Za vrijeme DPSA u Budvi se jedino podrazumijevala kradja stotina miliona eura od gradjana.

Maestral
Gost
Maestral

Pa to se valjda podrazumijeva

Send this to a friend