Društvo

Telekom i PMF potpisali Memorandum o saradnji

Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Nikola Ljušev i dekan Prirodno-matematičkog fakulteta, prof. dr Predrag Miranović, potpisali su danas Memorandum o razumijevanju, kojim se uspostavlja saradnja u razvoju praktičnih vještina studenata Prirodno-matematičkog fakulteta.

Studentima osnovnih i specijalističkih studija na studijskom programu Matematika i računarske nauke, Računarske nauke, Računarstvo i informacione tehnologije biće omogućena praksa u Crnogorskom Telekomu.

Direktor Sektora za ljudske resurse u Crnogorskom Telekomu, Miroslav Janičić, rekao je da je podrška studentima iz STEM oblasti  i omogućavanje stručne prakse samo jedna u nizu aktivnosti koje Crnogorski Telekom preduzima u promovisanju ovih oblasti.

Memorandum o razumijevanju i saradnji predstavlja kvalitetan osnov za konkretizovanje saradnje Telekoma i Univerziteta Crne Gore. Studentima će time biti omogućeno da unaprijede znanja, ali i da steknu brojne nove vještine.

“Studenti su već dugi niz godina prepoznati na ICT tržištu po kvalitetu znanja. Veoma nam je stalo da idemo korak dalje i pružimo studentima mogućnost sticanja praktičnih vještina kroz praksu van fakulteta”, istakao je prof. dr Miranović.

Ža.B.

 

Send this to a friend