Društvo

Tivat dobija treći državni granični prelaz

Uz postojeća dva na aerodromu Tivat i u marini Porto Montenegro, Tivat bi do kraja ljeta trebalo da dobije još jedan državni granični prelaz na svojoj teritoriji, piše portal Boka news.

Prelaz bi bio na obali zaliva Trašte u Krtolima.

Prema planu, na obali sjeveroistočno od rta Kočište napraviće se lukobran i operativna obala za pristajanje jahti koje će ovdje završavati administrativno-pravnu proceduru prelaska državne granice i dobijanja tzv. „slobodnog saobraćaja“ od strane lučkih vlasti, kao i snabdijevanje gorivom.

Planirano je da pored administrativnog objekta površine oko 390 kvadrata u kojem će biti smješteno odjeljenje Pomorske granične policije, Carina i ispostava Lučke kapetanije Kotor sa svim neophodnim sadržajima i opremom za rad tih službi, ovdje budu napravljena i ukupno četiri nadzemna tanka ukupne zaopremine 320 kubika za dizel gorivo i benzin.

U sklopu objekta postojaće i parking za 14 automobila, biološki prečistač sanitarnih voda, separatori za ulja i naftine derivate, kao i rampa za porinuče, odnodno vađenje iz mora čamaca dužine do 12 metara.

U akvatorijumu u neposrednoj blizini novog pomorskog graničnog prelaza predviđene su i tri pozicije za sidrenje jahti koje čekaju na red za tankovanje goriva ili završetak administrativne procedure, a na kojima će se moći sidriti brodovi dužine od 30 do 100 metara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend