Društvo

Tivat dobio Titov spomenik

Foto: Boka news

Josip Broz Tito dobio je spomenik na šetalištu i gradskoj rivi u Tivtu, javlja Boka news.

Spomenik je postavila NVO Generalni Konzulat Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije iz Tivta povodom 29.novembra Dana Republike.

Generalni konzul SFRJ Marko Perković kazao je da su Tivćani na ovaj način simbolično pretekli Podgoričane.

“Na ovaj način smo zadali domaći zadatak podgoričkom gradonačelniku Ivanu Vukoviću koji je obećao postavljanje Titovog spomenika u nekadašnjem Titogradu. Simbolično, spomenik vođe SFRJ i Komunističke partije Jugoslavije na Pinima, postavljen je tako da je Tito “okrenuo leđa” luksuznima jahtama i skupim stanovima u Porto Montenegru jer taj buržoaski kompleks nastao na privremeno zaposjednutoj teritoriji nekadašnjeg Arsenala tivatskih udarnika, radnika i brodograditelja, predstavlja sve što je protivno idejama socijalne jednakosti i postulatima socijalističkog morala”, navodi Perković.

Takođe, dodao je da su postavljanjem spomenika prekinuli neizvjesnost oko podizanja spomenikaTitu u Titogradu, odnosno vraćanju njegove skulpture koje su se tamo očito, stidjeli 30 godina.

“Srećom, nisu stigli da je u međuvremenu pretope u staro željezo i prodaju je na Konik”, ocijenio je Perković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emil
Gost
Emil

Iz srca vama čestitam! Ovo je simboličan čin. Opet će biti borba radnika protiv izdajica naroda, koji su se obagatili uzurpacijom vlasti i konfiskacijom radničke svojine. Naći će ovi uzurpatori vlasti način da Titovu pistu smeste nazad u gdje je i bila.

Dejo milioner💔
Gost
Dejo milioner💔

Premesti će ga oni nije izgledno portu montenegru. 👍

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

Đe ste prepoznali Tita na ovoj slici. Osnovno je da se vidi glava a šta vidite ovdje.. 😄

Ljuta
Gost
Ljuta

E tivat trrba izolirati zajedno sa portom m….ovog prvo treba uhapsiti ako nije imao dozvolu …..njega ili u ldnicu ili u kumrovac do kraja zivota….hrvati se sprdaju sa CG….

Ax122
Gost
Ax122

Marko nije hrvat nego pravoslavac a ti se kiśela ne bi oglasila nego bi slavila fa smo stavili drazu mihajlovica ratka mladica ili nekog slicnog…..tebi ne valja suverena crna gora tebi ne valja crnogorski barjak crnogorska himna….ti si vjerovatno izbacila iz iz upotrebe slova C G jer te asociraju na ono sto mrzis najvise na svijetu…pa idi brate zivi nedje… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Ne laprdaj…..ja bih da zivim u medjunarodno priznatoj republici Boki ali kako je to kako vidim utopija onda bih volio da zivim u cG iz septembra 1866g

Filip
Gost
Filip

Pogledajte vam prilog? Vidji sliku? Ne no ste mu trebali stopala slikat i staviti kao prilog! Boze

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

Filip, ja sam se direktno obratio CDM-u za nastali propust i oni mi obrisaše komentar. Verovatno će i ovaj.
Tito legenda!!!.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

U zemlji koje odavno više nema – Jugoslaviji praznik 29 novembar bio je među omiljenima. Padao je baš u vreme svinjokolja pa je trpeza bila puna mjesnih đakonija, a ako napolju padne i sneg, đacima nije bilo veće sreće. Srećniji su bili jedno prvačići koji su dobijali pionirske marame dan-dva uoči praznika.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

TITOGRAD .Danas je 29 novembar Dan Republike – Na televiziji Tito, na radiju Hej Sloveni, a kod kuće svečano kao za Novu godinu – na stolu meze, čajna, pečenje i torta i naravno neradno!

Petko
Gost
Petko

Neka spomenika spasite Vi nasu decu od katastrofalnog stanja u OS Drago Milovic.

Roj
Gost
Roj

Vidi se da je mala figura koja je privremno postavljena i da je u pitanju sala. Mada se ja ne bih sa Titom salio, narocito kao Konzul SFRJ.

Libero
Gost
Libero

Dugo je spomenik ostao konzulu svaka mu je istina kao ovaj spomenik

Lukase
Gost
Lukase

Novi nacin da dijele narod..ajmo ko je cetnik ko je partizan..titov spomenik xixixi

Ax122
Gost
Ax122

Mislis ko je psrtizan a ko cetnik bolje reci izdajnik

OVAKO JE
Gost
OVAKO JE

Ovo dolazi na talase. Kad je umro, izlazila su sabrana Titova djela, iako nikada nije napisao ni jednu knigu, a značke kao njegov potpis imao je svako. Poslije samo 10 godina, to je bio najviši neprijatelj, ma dušmanin, svakog pojedinačnog naroda u osvješćenim i ostrašćenim državuljcima bivše Jugoslavije. Sad opet idu spomenici. Valjda sve dolazi na na realnu mjeru…

BG-PG
Gost
BG-PG

A gdje će ovako obučen na 39 stepenica,skuvace se čovjek trebali su mu bar bermude obuci ako neće u kupači da šeta….e bruke ove….

Mariofil
Gost
Mariofil

Fuj!!

Primorac
Gost
Primorac

Da na te!

Miško CG
Gost
Miško CG

Bravo. Čestitam.

Gallileo
Gost
Gallileo

Gospodo iz CDM-a. Kada preuzimate tekst i fotografije uradite to kako treba. Konkretno fotografija Tita je bez glave. Malo više profesionalnosti ako nije namjerno.

Send this to a friend