Društvo

Turistički inspektori kontrolišu poštuju li se mjere i na svadbama

U Crnoj Gori 24 turistička inspektora uglavnom kontrolišu poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

“Najviše nepravilnosti koje je Turistička inspekcija za sada zabilježila odnose se na kršenja mjera NKT-a u ugostiteljskim objektima, neizdavanja fiskalnog računa, i upotrebu duvanskih proizvoda u zatvorenim prostorima, rekla je u “Bojama jutra“ glavna turističa inspektorka Svetlana Šljivančanin.

Nadležnost inspekcije je da, između ostalog, kontrolišu da li subjekti u turističkim objektima poštuju mjere NKT-a i za sada djeluju preventivno.

Inspektori takođe kontrolišu poštuju li se mjere NKT-a na svadbama.

“Ugostitelji se trude da drže distancu, da osoblje nosi maske, ali u određenom trenutku se slabo pridržavaju preporuka. Čekamo usvajanje Predlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, gdje ćemo nakon toga moći da kažnjavamo“, rekla je Šljivančanin.

Ona kaže da će subjekte prvo usmeno upozoravati na kršenje propisa, a ukoliko to lice bude nastavilo sa kršenjem istih, moraće represivnije da djeluju.

“Primjećeno je da ugostitelji i sa juga, sjevera, i centralniog dijela države započinju rad objekta bez odobrenja. Građani najviše ukazuju na nepoštovanje NKT mjera i na upotrebu duvanskih proizvoda u zatvorenim prostorima“, rekla je Šljivančanin.

Od 1. januara, zabilježeno 106 nepravinosti koje se tiču korišćenja duvanskih proizvoda u zatvorenim prostorima.

Ukoliko građani uoče nepravilnosti mogu se javiti na broj 080 555 555 ili putem platforme „budi odgovoran“.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
SeljakLovcenska
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Seljak
Gost
Seljak

Dako ipokupe pare I napune budzet
E cuda da ne daju mladima najljepsi dan u zivotu da s andjelima I pjesmom proslave

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Ne sprdajte se! Svadba je svadba, parada pijanstva i kiča !

Send this to a friend