Društvo

Turistički voz od Bara do Kolašina

Uvođenjem posebnog reda vožnje jednom sedmično samo za turiste od Bara do Kolašina, Željeznički prevoz bi značajno unaprijedio turističku ponudu naše države.

To je zaključeno na jučerašnjem sastanku na kome su učestvovali direktor Željezničkog prevoza Nenad Babić, šef komercijale Mirko Rmandić i predstavnici turističkih ogranizacija Podgorica, Bar, Nikšić i Bijelo Polje, piše Pobjeda.

Konstatovano je da je neophodno umrežavanje sa turističkim agencijama.

“Ovaj vid ponude bi omogućio sporiju vožnju kako bi mogli da vide sve zanimljive predjele, imali vrijeme da se na određenim stanicama fotografišu i tako upotpune doživljaj”, rekao je Babić i dodao da su zadovoljni saradnjom sa turističkom agencijom Adria u okviru koje voze organizovane grupe turista od Bara do Kolašina.

Prema njegovim riječima, broj turista je lani bio trostruko veći nego 2017. godine, uz prihod od 37.000 eura.

“U ovoj godini ćemo se fokusirati na lokalni prevoz, jer očekujemo probleme u međunarodnom prevozu na području Srbije. Na potezu od Beograda do Subotice se rekonstruiše pruga i najvjerovatnije voz iz Subotice neće saobraćati, pa taj prihod treba da nadomjestimo u lokalnom prevozu”, objasnio je Babić.

Rmandić je kazao da do kraja aprila uvode kompjuterizovani sistem u koji je uloženo 100.000 eura, a pomoću kojeg će putnici 24 sata putem mobilne aplikacije moći da kupe ili rezervišu karte. Imaće i poseban kanal pomoću koga će biti umreženi sa Evropskom organizacijom za prodaju karata, pa će turisti kod nas moći da kupe i rezervišu karte ako žele da putuju iz Beča za Brisel. Obuka osoblja za taj sistem kreće od 8. aprila.

Predstavnici turističkih organizacija su obećali pomoć i ukazali da treba rekonstruisati stanice u Crmnici i Virpazaru, otvoriti info pult u Virpazaru i postaviti red vožnje na svim stanicama na engleskom jeziku. Predlažu da se stanica “Aerodrom” u Podgorici bolje poveže sa aerodromom u Golubovcima i na taj način uveže avio i željeznički saobraćaj.

Send this to a friend