Društvo

Turizam i ruralni razvoj – šansa za brži oporavak nakon pandemije virusa Covid-19

Turistička organizacija Glavnog grada Podgorica u susret Svjetskom danu turizma, u petak, 25. septembra, od 10 do 14 časova, ispred svojih prostorija u Ulici slobode 47, dijeliće promotivni materijal turističke ponude, a posjetioci i sugrađani moći će da dobiju i informacije o svim ljepotama i atrakcijama kako u samom gradu, tako i u nekim
ruralnim oblastima, uz prigodne brošure i iznenađenja.

“Takođe, tim povodom, za predstavnike diplomatskog kora planiran je promotivni izlet panoramskom rutom ‘Krug oko Korita’, a shodno temi koju je Svjetska turistička organizacija odabrala za ovaj dan – Turizam i ruralni razvoj, TO Podgorice želi dodatno da doprinese promociji lokaliteta u zaleđu grada, istakne njihov doprinos u ukupnoj turističkoj ponudi i značaj razvoja svih formi aktivnog odmora u savremenom turizmu. Svjetska turistička organizacija, između ostalog, na ovaj način ukazuje na jedan od puteva mogućeg oporavka u turističkom sektoru, nakon krize izazvane pandemijom virusa Covid-19”, saopšteno je iz TO Podgorica.

Kako dodaju, potrebno je sve više i u praksi sprovoditi principe održivog razvoja koji na polju turizma znači veće interesovanje za skrivene i nedovoljno otkrivene turističke destinacije, sela, zaseoke i manje poznata mjesta.

“Približavanje turizma i ruralnog razvoja dobar je način za učenje novih kultura, običaja, vještina. Za savremenog turistu putovanje nije više samo odmor na određenoj destinaciji, već istraživanje, aktivnosti i život u prirodi i u skladu sa njom. Na kraju, putovanje ruralnim destinacijama pruža podršku i lokalnoj proizvodnji manjih poljoprivrednih gazdinstava u Glavnom gradu, čime se učvrsćuje veza dvije najznačajnije privredne grane u Crnoj Gori – turizma i poljoprivrede”, zaključuju iz TO Podgorica.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
coco
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
coco
Gost
coco

mogli ste prvo zakrpit rupe na ‘krugu oko korita’ ono je katastrofa da se u onakvom stanju nalazi..

Send this to a friend