Društvo

U Baru preminula tri, a u Beranama jedan covid pacijent

Ilustracija

U Crnoj Gori su u posljednja 24 sata od posljednica koronavirusa preminule četiri osobe, od čega tri pacijenta u Baru i jedan u Beranama.

Direktor barske Bolnice Dragoslav Tomanović, kazao je za Radio Bar, da se u toj zdravstvenoj ustanovi liječe 74 pacijenata oboljelih. U Jedinici intenzivnog liječenja ih je devet i životno su ugroženi, šest pacijenata je na respiratoru.

U Beranama je preminuo covid pacijent, 1943. godište, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove.

“U Opštoj bolnici Berane liječi se 28 covid pacijenata. Od toga osam ima tešku kliničku sliku i svi se nalaze na neinvanzivnoj ventilaciji”, dodaje se u saopštenju.

Životno ugrožena su 24 covid pacijenta koja se liječe u Kliničkom centru, dok je u toj zdravstvenoj ustanovi ukupno njih 60.

“Od toga četiri intubirana i priključena na invazivnu mehaničku ventilaciju, četrnaest na neinvazivnu ventilaciju, dok su ostali na visokim protocima kiseoničke potpore”, saopšteno je iz Kliničkog centra.

U Opštoj bolnici Nikšić hospitalizovano je 89 pacijenata sa koronavirusom, od čega je pet životno ugroženo, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove.

“Pet pacijenata je životno ugroženo i nalaze se u Jedinici intenzivnog liječenja. Dva pacijenta su na neinvazivnoj ventilaciji, a na respiratoru trenutno nema pacijenata. Ostali pacijenti su stabilnih vitalnih parametara i trenutno se dobro osjećaju”, saopšteno je iz Bolnice.

Send this to a friend