Društvo

U izolaciji hirurzi, ginekolozi, instrumentari i babice sa dva odjeljenja barske bolnice

Opšta bolnica Bar

Nakon što je sinoć ustanovljeno da je jedan ljekar barske bolnice zaražen koronavirusom, Institut za javno zdravlje poslao je u izolaciju sve hirurge, ginekologe, instrumentare i babice sa ova dva odjeljenja.

Kako je za Radio Bar i Bar Info kazao šef Kriznog medicinskog štaba koje je formiralo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, dr Ranko Lazović, odjeljenja hirurgije i ginekologije će voditi sedam medicinskih radnika.

“Po jedan ginekolog, hirurg i anesteziolog, dva instrumentara i jedna babica već su krenuli prema Baru i oni će pokrivati barsku bolnicu u narednih 14 dana. Sve instrukcije trudnicama će dati ginekolog kada bude došao, a za ostala epidemiološka pitanja zadužen je dr Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje“, kazao je Lazović.

<<<Zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori 82, najviše u Tuzima i Podgorici<<<

Grupi ljekara i medicinskih radnika Opšte bolnice u Baru određena je mjera kućne izolacije. Oni su uzorkovani, kao i pacijenti zaraženog ljekara, a rezultati se očekuju do kraja dana ili najkasnije ujutro.

Podsjećamo, od danas su informacije o oboljelima od koronavirusa, izolovanim i uzorkovanim pacijentima dostupne isključivo preko Kriznog medicinskog štaba.

9

avatar
1000
8
1
0
 
9
Mne888???GospodjicaPrc CGSijenka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
???
Gost
???

a vidim ođe nema mnogo patriotskih komentara

Gospodjica
Gost
Gospodjica

A maske i rukavice ne pomazu, znaci, cim su svi izolovani, pa ili su bili goloruki ili ta oprema nista ne pomaze.

Prc CG
Gost
Prc CG

Svi su zaraženi komplet,to se već zan u Baru samo sto se čeka 18 časova da se saopsti!!!!

Mne888
Gost
Mne888

jesi li ti menadzer bolnice pa znas? Zalosti od naroda

Sijenka
Gost
Sijenka

Mora da je na vezu došao čim simptome virusa nije prepoznao

Mitar
Gost
Mitar

Jedan covjek pokriva 14 dana jednu specijalnost?I ne 14 dana vec 28!

Pobijedi emo ZA
Gost
Pobijedi emo ZA

Svaka čast zdravstvenim radnicima. Samo,bilo bi lijepo da osim IJZ i KC CG pomenete i domove zdravlja. I oni rade! U bolnicu se smještaju samo potvrđeni pacijenti i to ne svi, a ljudi iz karantina i koji su u izolaciji su na brigu domovima zdravlja. Obilaze ih i liječe u saradnji sa epidemiolozima( koji su na telefonskoj liniji i rade… Više »

Raki
Gost
Raki

Budalastina

Uh...
Gost
Uh...

Uh…

Send this to a friend