Društvo

U kotorskoj bolnici liječeno 1.300 stranaca

foto: Boka news

U Opštoj bolnici Kotor prošle godine liječeno je 1.326 stranih državljana iz 78 zemalja sa skoro svih kontinenata, saopštio je portalu Boka news direktor te zdravstvene ustanove, Ivan Ilić.

“Ovo je do sada najveći godišnji broj stranih državljana koji su medicinsku zaštitu dobili u našoj bolnici kao i najveći broj država iz kojih su dolazili pacijenti“, rekao je Ilić.

On je rekao da nijesu imali primjedbi na kvalitet pruženih medicinskih usluga i da je bilo više pisanih zahvala.

Prema riječima Ilića, u 2017. godini liječeno je 1.108 pacijenata iz 69 država.

“Rastući broj stranih pacijenata govori o povjerenju u naš javni zdravstveni sistem. Isto tako to je potvrda o sve većem broju turista koji posjećuju našu zemlju, posebno Kotor kao značajnu kruzing destinaciju na istočnom Mediteranu“, kazao je Ilić.

Ambulanto i stacionarno liječenje stranih pacijenata, kako je objasnio, realizovano je na osnovu Sporazuma o međusobnom razumijevanju s privatnom zdravstvenom ustanovom Marin Med-om iz Dubrovnika.

“Pružanje zahtjevnih medicinskih usluga stranim pacijentima u isto vrijeme značajno podiže kvalitet liječenja domaćih pacijenata poboljšanjem infrastrukturnih uslova, nabavkom medicinske opreme te stručnim usavršavanjem osoblja“, rekao je Ilić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotoranin
Gost
Kotoranin

Osim izvanrednog I visoko stručnog direktora,dr Ilića ,zatim izvanrednih ljekara ima jedan koji kida obraz I bolnici I.kolegama, svojim djelovanjem posebno na face booku .

MSC
Gost
MSC

Kako da ne?! Kad dodje stranac, čak i kada je u pitanju hitan slučaj (a obično jeste), oni ga fino pošalju u privatnu ambulantu u koju se ulazi iz urgentnog, oderu ga (mislim na novac), a liječe ga ljekari iz bolnice u prostorijama urgentne službe. Makar dva puta sam u zadnje dvije godine prisustvovala takvom postupanju u kotorskoj bolnici.

Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Kod mene obrnuto. Nedelja oko ponoći dijete(6 god) urgentno iz Doma Zdravlja u Bolnicu. I pozvan dr. Urolog Lisov. Došao u vrlo kratkom roku. Oko ponoći. I dali instrukcije gdje u to vrijeme radi apoteka. Svima zahvalni.

Doktor
Gost
Doktor

Koliko su zaradili novca?

Vlado19784
Gost
Vlado19784

Da li neko zna koliko se stranaca lecilo uprivatnu bolnicu,koja se nalazi u istu zgradu samo 20m desno

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Mogu samo reći svaka čast osoblju hirurgije počevši od dr pa do med tehničara i ostalog pomocnog osoblja. Dva put sam operisan maksimalno zalaganje sam dozivio ukratko svaka čast svima njima i veliko hvala.

Vaspitač
Gost
Vaspitač

Koliko je naših, posebno u Dobroti?

Send this to a friend