Društvo

U kotorskom domu mjesta za 260 studenata

U Dom studenata i učenika „Spasić Mašera” će po završetku konkursa biti primljeno pedeset brucoša, zatim 150 ostalih studenata, a u ovim prostorijama je već smješten 61 učenik, kazao je za Radio Kotor direktor te ustanove Branko Ivardić.

Studenti prve godine studija dokumenta mogu predati do 13. septembra, dok će konkurs za predaju dokumenata za smještaj u Domu ostalih studenata biti raspisan od 9. septembra do 4. oktobra.

“Biće formirana komisija, a studenti će se primati u skladu sa kriterijumima iz pravilnika, među kojima je osnovni onaj koji se odnosi na dosadašnji uspjeh u školi, odnosno na studijama”, rekao je Ivardić.

Kapacitet studentske menze odnosno kuhinje, kako ističe, odgovara potrebama učenika i studenata.

Kada su učenici u pitanju za smještaj mjesečno izdvajaju 6, 7 eura, a za ishranu, u koju spadaju tri obroka, 18,5 eura. Studenti smještaj plaćaju 6,2 eura, a ishranu u menzi 23,2 eura.

“Ukupno je između 350 i 400 korisnika menze, u zavisnosti od dijela godine. U prosjeku se u našoj kuhinji pripremi 1.200 porcija obroka tokom dana, računajući doručak, ručak i večeru”, rekao je Ivardić.

Dom tokom ljeta radi kao hostel, a od finansijskih sredstava koja se na taj način obezbijede, realizuju se različite investicije u prostorijama te ustanove.

Kako je kazao Ivardić, tokom septembra u planu je rekonstrukcija dijela soba.

Send this to a friend