Društvo

U Kotoru požari na nekoliko lokacija

Osim trenutno aktivnih požara iznad Perasta, Morinja i Kostanjice, večeras je vatra buknula i iznad kotorskog naselja Dražin vrt.

Iako su helikopteri Vojske Crne Gore danas oko 15 sati uspjeli da ugase veliki požar u brdu iznad Perasta, večeras poslije 19 sati ponovo je buknuo.

“Požar je bio ugašen, i nedugo nakon što su helikopteri krenuli za Podgoricu, vatra je počela da se rasplamsava. Vjetar je u pojačanju, ne znam šta da kažem više”, kazao je kratko zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Kotor, Eduard Kovačić.

On je popodne Pobjedi kazao da je požar ugašen.

“Dobili smo i potvrdu od pilota da je sve ugašeno, da više nema požarišta. Oko 17 sati stigli su ponovo helikopteri Vojske, koji gase požar u Kostanjici i brdu prema Bijeloj”, kazao je Kovačić.

On je izrazio zadovoljstvo da su u Perastu pred vatrenom stihijom zaštićene kuće i stambeni objekti od vatre, kao i niskonaponska elektro-mreža.

Veliki požar koji je prije dva dana izbio iznad Perasta usljed udara groma preksinoć se potpomgnut vjetrom razbuktao toliko da se vatra primakla saobraćajnici iznad Perasta na udaljenosti od 100 do 150 metara.

Desna strana puta tik uz brdo koje je gorjelo bila je blokirana,a saobraćaj se uz asistenciju policije odvijao naizmjenično suprotnom kolovoznom trakom. U jednom momentu je isključena i struja sa dalekovoda,a u funkciji je bila samo javna rasvjeta.

2

avatar
1000
2
0
0
 
1
Slika fb D
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slika fb D
Gost
Slika fb D

Ovo je užas.

Slika fb D
Gost
Slika fb D

Strašno.

Send this to a friend