Društvo

U ljepotama Boke na mjesečini uživalo 70 mještana i gostiju

Manifestacija “Nad Bokom po mjesečini“ okupila je ove godine 70-ak posjetilaca iz Herceg Novog, Kotora, Tivta i Budve. Kao i prethodne, kada je ovaj događaj ustanovljen, obilaženi su vidikovci u okolini sela Kameno, povezani uređenim pješačkim stazama.

Šetači su, podijeljeni u tri grupe, u pratnji vodiča, obišli austrougarsku tvrđavu na Tajnom brdu, odbrambene položaje iz doba JNA na uzvišenju Gručalica, te vidikovac pod brdom Šilobod, na pješačko-biciklističkoj stazi, okosnici ovog noćnog razgledanja hercegnovskog zaleđa.

Pogled na veći dio Boke Kotorske, sa svjetlima Herceg Novog i Tivta, uz istovremeni vidik na morsku pučinu, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Nakon dvosatne šetnje, u kojoj je Mjesec tek na momente provirivao kroz oblake, grupe su se opet sjedinile u skladnom prostoru porte Crkve Sv. Jovana na Kamenom, gdje je, uz domaće priganice, čuveno kamensko vino i ostalo posluženje, organizovana prigodna prezentacija „Mjesec i mjesečina u nauci i narodnim vjerovanjima“.

“Ovom feštom hercegnovsko zaleđe je definitivno dobilo još jedno atraktivno dešavanje sa svim preduslovima za uspješan rast narednih godine, jer interesovanje je ovog puta bilo daleko veće od odziva, umanjenog kišovitim vremenom koje je vladalo do samog početka događaja. Svi koji i pored toga došli, sigurni smo da su se vratili puni pozitivnih utisaka i dobrog raspoloženja”,  napominju iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena .

1 Komentar na "U ljepotama Boke na mjesečini uživalo 70 mještana i gostiju"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend