Društvo obilježena 28. godišnjica proglašenja Crne Gore ekološkom državom

U Mojkovcu zasađeno 11 vrsta drveća

Na platou bivšeg jalovišta, današnjoj sportskoj zoni, u Mojkovcu danas je obilježena 28. godišnjica proglašenja Crne Gore ekološkom državom.

Opština Mojkovac i DOO Komunalne usluge “Gradac” u okviru akcije ,,Da gora zazeleni“, koju su inicirali Zajednica Opština Crne Gore i Generalni Sekretarijat Vlade Crne Gore, a uz podršku Agencije za zaštitu životne sredine, realizovali su aktivnost sadnje 11 vrsta drveća u sportsko-rekreativnoj zoni.

Prisutnim građanima i učenicima OŠ ,, Aleksa Đilas-Bećo“ obratili su se predsjednik opštine Ranko Mišnić i direktor Agenicije za zaštitu životne sredine Nikola Medenica.

“Želio bih da istaknem posebnost i značaj ekološkog datuma koji danas ovom akcijom obilježavamo. U tom kontekstu pored privilegija koje imamo živeći u zemlji “divlje ljepote”, moramo naglasiti i odgovornost koju imamo. Prema tome, pozivajući se na „Deklaraciju o ekološkoj državi Crnoj Gori“, te imajući u vidu da svako od nas nosi dio te odgovornosti, koristim ovu priliku danas da apelujem i na građane, da zajedničkim doprinosom, gradimo ekološki identitet Crne Gore, kao i kulturu, prije svega poštovanja, pa onda i očuvanja i unapređenja njenih prirodnih vrijednosti. Današnja akcija neka bude primjer i dalji doprinos tom konceptu”, istakao je Medenica.

Mišnić je pak istakao da sa zadovoljstvom mogu reći da su se oni kao grad u prethodnom periodu trudili da prate tu odrednicu, vizionarski postavljenu u vremenu kada se o svemu više govorilo nego o ekologiji, održivom razvoju i zaštiti životne sredine.

“Ponosni smo na činjenicu da je danas teško zamisliti da je ovaj plato, na kom se pred našim očima svakim danom sve više formira prava sportska zona, nekada bila crna ekološka tačka sjevera Crne Gore. Današnja akcija nastavak je posla koji svakodnevno radimo, vodeći se mišlju da svaki kutak našeg grada dobije svoj zasluženi izgled i svhu, prilagođenu stvarnim potrebama naših građana“, rekao je Mišnić.

Akciji je prisustvovao i gradonačelnig pobratimskog grada Belišća iz Hrvatske Dinko Burić koji je zajedno sa predsjednikom Opštine Mojkovac Rankom Mišnićem posadio drvo prijateljstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vlado Radulović
Gost
Vlado Radulović

Belišće grad pobratim? Zna li ko zbog čega,šta veže ta dva grada?

Vlado Radulović
Gost
Vlado Radulović

Belišće grad pobratim? Zna li ko zbog čega,šta veže ta dva grada?

Send this to a friend