Društvo

U Nikšiću četvoro oboljelo od korone, 88 osoba pod nadzorom

Nakon više od dva mjeseca bez registrovanih slučajeva Korona virusa, u Nikšiću su trenutno četiri osobe pozitivne na Kovid – 19 i svi su na kućnom liječenju, saopšteno je na danas održanoj sjednici Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti.

“Pod zdravstvenim nadzorom je 88 lica, od čega je velika većina došla iz inostranstva. Do sada je urađeno oko 2000 testova, a samo u toku današnjeg dana oko 140, za koje se očekuju rezultati. U Domu zdravlja Nikšić, otvorena je izolaciona soba, a aktivirane su i periferne ambulante”, saopšteno je iz Opštine Nikšić.

Opšta bolnica Nikšić u potpunosti je spremna za prijem zaraženih, dok je bolnica Brezovik izvršila reorganizaciju u svom svakodnevnom poslu, kako bi u potpunosti bili spremni za prihvat oboljelih, dok su ostali pacijenti u izdvojenim paviljonima, gdje im se pruža redovna njega.

Takođe, Centar bezbjednosti vrši pojačanu kontrolu svih putnika koji ulaze u grad, i rigorozno se kažnjavaju sva kršenja mjera. Podnijeto je šest prijava protiv lica koja nijesu prijavila boravak u zemlju iz koje je zabranjen ulazak. U saradnji sa epidemiološkom službom vrše kontrolu lica u samizolaciji.

Pripadnici granične policije kontrolišu povratak naših građana u zemlju i poštovanje mjera izrečenih od strane NKT i Vlade Crne Gore.

“U periodu od 01. do 29.06. na graničnom prelazu Ilijino brdo, sanitarni inspektori izdali su 503 rješenja, od čeka 345 za zdravstveni nadzor, 122 za samoizolaciju i 36 za karantin. U Crnu Goru iz zemalja koje nijesu na bijeloj listi, ulazak je pokušalo 91 lice, koje je spriječeno u toj namjeri. Karantin na Vučju, koji je obezbjeđivala Vojska Crne Gore, zatvoren je u nedjelju 28.juna, a komunalna policija sprovodi nadzor nad poštovanjem mjera zabrane okupljanja na javnim površinama. Ono što je primjetno posljednjih dana jeste neodgovorno i nedolično ponašanje pojedinaca i organizovanih grupa koji ne poštuju mjere socijalne distance i nošenja maski”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o socijalnoj situaciji u Nikšiću i naglašeno je da je od 01. maja do danas, posredstvom Crvenog krsta dodijeljeno 300 paketa ugroženim porodicama.

Iz Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti uputili su preporuku Nacionalnom koordinacionom tijelu da se zabrani organizacija svadbi, sahrana, kao i da se molebani vrše isključivo u vjerskim objektima, a da se zabrane okupljanja ispred istih, jer to predstavlja veliki rizik po zdravlje građana.

Građani se pozivaju da u potpunosti poštuju sve mjere NKT, prije svega socijalnu distancu i nošenje maski.

8

avatar
1000
6
2
0
 
8
kvakaCitalacCucaBijelo Poljezoran
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kvaka
Gost
kvaka

“Pod zdravstvenim nadzorom je 88 lica, od čega je velika većina došla iz inostranstva…”, tu preko pllota. Litijaši. Eto sad imaju svoje stručnjake pa neka ih izliječe

Citalac
Gost
Citalac

Da li je tačna info koja se pročula, da su neki od novozarazenih koronu pokupili na litiji?

zoran
Gost
zoran

ako mi se ne učinje gajbica piva od ovih epruveta

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

😂😂😂😂😂😂😂😂👍👍👍👍👍👍👍

Njegoš
Gost
Njegoš

Idemo brate u srbiju, na derbi brate, ovo ono, onda na litiju.

Cuca
Gost
Cuca

Ajde ma se ne vraćaj u Crnu Goru.

TonyZ
Gost
TonyZ

Zasto ova vijest nije objavljena od instituta za javno zdravlje?

Milojka
Gost
Milojka

Ajte sad doktori uz pomoć Amfilohija liječite pacijente litijama o molebanima.

Send this to a friend