Društvo

U OŠ Blažo Jokov Orlandić renovirana sala i zamijenjena stolarija

FOTO: Bar info

Ministarstvo prosvjete i brojni barski privrednici podržali su inicijativu školskog odbora Osnovne škole “Blažo Jokov Orlandić” u Baru da je nužno poboljšati uslove, pa ova škola završava 2019. godinu sa renoviranom fiskulturnom salom, uređenim vanjskim terenima, a okončana je i prva faza radova na zamjeni bravarije.

Prema riječima direktora škole Mustafe Peročevića, već su u februaru završeni su radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale i adaptacija prostorije za boravak učenika prvog razreda.

“Za oba projekta sredstva u iznosu od oko 30.000 eura obezbijedilo je Ministarstvo prosvjete. Srećni smo što značaj projekata, kojima je cilj prvenstveno dobrobit djece, prepoznaje i lokalna zajednica, pa ne izostaje ni podrška uspješnih barskih privrednika, koji su zdušno podržali naše predloge”, ističe Peročević.

Po završetku te investicije, odlučeno je da imperativ bude zamjena dotrajale stolarije. Posjetu resornog ministra Damira Šehovića, koji je školu obišao povodom otvaranja renovirane fiskulturne sale, iskoristili su da ukažu na ozbiljnu problematiku dotrajale infrastukture i neophodnost što skorijeg renoviranja učionica i pratećih sadržaja,  nabavke nove opreme i nastavnih sredstava.

Prva faza zamjene dotrajale i postavljanje PVC stolarije, vrijednosti oko 30.000 eura je završena.

“Izvođač radova bila je firma ‘Fero Stil’. Zahvalnost dugujemo Ministarstvu prosvjete i privrednicima iz Bara. Realizacija druge faze, za koju je takođe potrebno obezbijediti 30.000 eura, planiramo za iduću godinu. Značajan udio u ovom poslu imaju kompanije ‘A3 Tim’, ‘E- plus’, privrednik Hajriz Brčvak, ‘Allegra Montenegro’, Rotari klub, ‘Fero Stil’ i firma ‘Galdi’ koja je donirala betonski mobilijar (nekoliko klupa koje se nalaze u dvorištu škole i kante za otpad) vrijednosti 1.000 eura”, navodi Peročević.

Početkom oktobra otvorili su košarkaški teren, koji se nalazi u neposrednoj blizini škole, uz podršku Ministarstva prosvjete, dodajući da je ispoštivanja sva zakonska procedura.

Sada imaju dva prostora u funkciji sporta, zdravih stilova života, stvoreni su idealni uslovi za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja, slobodne aktivnosti, takmičenja. Osim toga, otvoreni teren u dvorištu škole je odličan i za održavanje drugih vidova takmičenja i manifestacija, jer raspolaže i sa 60 sjedišta na tribinama…

Barski Rotari klub poklonio je školi vrijedna nastavna sredstva- šest projektora i šest magičnih tabli. U školi koja raspolaže sa 23 učionice, sada 16 imaju projektore.

 

 

 

Send this to a friend