Društvo

U Plav stiglo više od 730 doza vakcina

Ilustracija

Više od 730 doza Sputnjik V, Sinofarm i Astra Zeneka vakcina dopremljeno je Domu zdravlja u Plavu. Nakon prvog ciklusa imunizacije jedan broj građana iz te opštine, Gusinja i Murina primio je i revakcinu. U Plavu će ovih dana biti formirani punktovi za masovnu vakcinaciju.

Poziv za vakcinaciju protiv koronavirusa i prijavljivanje preko kol centra Doma zdravlja u Plavu iskoristili su građani te opštine, Gusinja i Murina. Imunizaciju su među prvima obavili stariji, koji su s nestrpljenjem očekivali zaštitu od infekcije. Poštujući u međuvremenu sve predviđene mjere i sugestije ljekara, nakon prve doze uslijedila je revakcinacija. Da su sada sigurniji potvrđuje i njihova spremnost za šalu nakon pitanja da li su se uplašili zbog vakcinacije.

Prvi ciklus imunizacije obavljen je Sputnjik V i Sinofarm dozama. Za građane koji se ovih dana vakcinisu spremna je Astra Zeneka. Do sada je cjepivo primilo oko 700 građana.

U Plavu se očekuje masovna imunizacija. Iz Doma zdravlja uputili su pozive zaposlenima u javnim ustanovama i preduzećima. Formiraju punktove u Sportskoj sali na kojima će raditi.

Otvaranje punktova za imunizaciju dodatna je podrška građanima koji žele da prime vakcinu. Zadatak medicinskog osoblja je da se dobro organizuje, porazgovara sa ljudima i pomogne im u otklanjanju svih nedoumica oko izbora doze. I to neće biti problem jer broj inficiranih koronavirusom govori o tome koliko su stanovnici plavsko – gusinjskog kraja odgovorni u borbi protiv infekcije.

U skladu sa svim mjerama i onako kako je zamišljen teče proces imunizacije koji je za većinu građana Plava, Gusinja i Murina jedini izlaz iz trenutne epidemijske situacije. Zato treba iskoristiti priliku i doći na vakcinaciju.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Korona
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Korona
Gost
Korona

masovna valcinacija sa 730 vakxina…

Send this to a friend