Društvo Lokalne službe obustavljaju rad

U Pljevljima mrtve neće sahranjivati, živi će se smrzavati

Pljevlja

Sudeći po najavama zaposlenih u lokalnim preduzećima narednih dana u Pljevljima će se desiti potpuna obustava rada osnovnih službi, piše Dan.

Svi zaposleni u Agenciji za stambeno-poslovni fond zatražili su otpremnine, zaposleni u Komunalnim uslugama zaduženi za sahranjivanje na gradskom groblju od ponedjeljka su najavili prekid rada, a juče su i radnici lokalnog preduzeća Grijanje najavili štrajk.

Lokalni parlament sa većinom koju čine odbornici DPS-a, SD i Bošnjačke stranke, donio je zaključke kojima se zadužuju službe da u narednih mjesec dana podnesu izvještaj o situaciji u lokalnim preduzećima, dok bi predsjednik opštine Igor Golubović potom u roku od mjesec dana predložio adekvatne mjere. Sudeći po svemu, prije nego što predsjednik opštine predloži adekvatne mjere, preminuli u Pljevljima neće se moći sahranjivati, a živi će se smrzavati pored hladnih radijatora.

“Početkom naredne sedmice upravi firme predaćemo potrebnu dokumentaciju, tj. odluku o stupanju u štrajk i izjavu o učesnicima. Od menadžmenta firme i Opštine zahtijevamo da u roku od deset dana donesu odluku o potrebnom minimumu rada na osnovu Zakona o štrajku, kako bismo na zakonom predviđen način stupili u štrajk. U suprotnom ćemo štrajk radikalizovati potpunim gašenjem kotlova. Nadamo se da će u tom trenutku menadžment firme iznaći model da nas kazni i udalji sa posla i da će zapošljavanjem novih radnika obezbijediti kontinuiranu isporuku toplotne energije poigravajući se sa životima tih istih radnika i stanara zgrade u kojoj se nalaze kotlovi”, navodi se u saopštenju zaposlenih u preduzeću Grijanje.

Oni su naglasili da su uputili dopis menadžmentu firme i gradonačelniku sa predlogom da se od obećane finansijske pomoći preduzeću od 60 hiljada eura isplate četiri zaostale plate.

“Nikakav odgovor nismo dobili, tako da su nam tim činom neodgovaranja stavili do znanja koliko nas poštuju radnike, a i vas poštovani sugrađani kao korisnike naših usluga”, poručili su radnici preduzeća Grijanje i pozvali korisnike njihovih usluga da se na vrijeme pripreme za početak štrajka, odnosno da obezbijede neki drugi vid grijanja stambenih i poslovnih prostora.

Kada su u pitanju radnici preduzeća Komunalne usluge zaduženi za sahranjivanje preminulih koji traže da im se od 11 plata isplate najmanje tri, oni će prekinuti rad u ponedeljak, a potpise podrške dobili su i od kolega iz drugih radnih jedinica preduzeća.

U čitavoj priči ne treba zaboraviti da su dugovanja preduzeća Grijanje oko 560.000 eura, Komunalnih usluga milion i 800.000, a Agencije za stanbeno – poslovni fond oko 950.000 eura. Zaposlenima se duguje 10, 11 i 8 plata, a pomenuta preduzeća sve imaju manje snage za ozbiljan rad. Iz nevladinog sektora su stigla i upozorenja da situacija nije mnogo zavidna ni u gradskim preduzećima Vodovod i Čistoća. U ovom preduzećima se plate isplaćuju redovno, ali sva druga dugovanja se uvećavaju. Golubović je na nedavno insistiranje opozicije da se finasijski iz lokalnog budžeta pomogne lokalnim preduzećima poručio da ako se za lokalna preduzeća izdvoji 3,5 miliona eura, onda Pljevlja ne mogu da računaju na toplifikaciju.

19

avatar
1000
14
5
0
 
18
ŽixBnjjBedemDžoToni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Žix
Gost
Žix

Veli Golubović ako daju 3,5 miliona onda ne mogu računati na toplifikaciju. 35 godina se priča o toplifikaciji . Za svake ste je izbore obećavali, a Pljevljaci je nikad neće dočekati.

Bnjj
Gost
Bnjj

Dolazi na naplatu loša uprava

Konjina
Gost
Konjina

Apokalipsa!

SKLEPTOMAN
Gost
SKLEPTOMAN

Režim bi bio najsrećniji da nestane sever crne gore da ih potope pretvore u deponiju vetroelektrene mhe .. .

Džo
Gost
Džo

A ti se lEpo brines za sEver..jao bre

Eto tako
Gost
Eto tako

Nije ni to loše rješenje. 2 u 1!

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Pametno, žive zamrznuti pa ih na proljeće odmrznuti!

Ves
Gost
Ves

Kako kad rece premijer da su ulozeni milioni eura

Ida
Gost
Ida

Da je Đačić na čelu Opštine, ove bruke ne bi bilo.

SKLEPTOMAN
Gost
SKLEPTOMAN

Cio region to zahvata i zahvatiće sem funkcionera u vlasti i uz vlast ostali su nezadovoljni

Vili
Gost
Vili

Raspad sistema krece….

Pomorac
Gost
Pomorac

Kako kako, Crna Gora ka Monako

Dalibor
Gost
Dalibor

Pljevlja se pod DPS-om raspadaju

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

cijela crna gora se pod drpsom raspada …nesposobni sverceri unistise sve cega se dotaknu …a svaki od njih desetine nekretnina novac procenat od poslova raznoraznih

Aoooo
Gost
Aoooo

Jes, jes, a Kotor, Budva, Herceg-Novi i Šavnik uzlećeše?!

Toni
Gost
Toni

Za tvoju informaciju, Kotor i Šavnik su pod vlašću dps-a.

Vrucina 40
Gost
Vrucina 40

Samo za PPS pa nemali ljeba jes davace vele po 50 eura za glas ne 20 ko prije

Nikad 1918
Gost
Nikad 1918

ako bog da pocelo je e nikad vise 1918 a kad ce prestat penzije isplacivat dokle cese davat za penzije znalise.Ovako penzioneri mogu zivjet do 100 godina nista da ne rade nikad vise 1918 zaboravih rec jos jednom viva CPC i Miras

Bedem
Gost
Bedem

Naravno, uvijek CG i CPC! Kome pravo, kome krivo, ali, to je Bozja pravda!

Send this to a friend