Društvo

U Podgorici 130 sudija i službenika sjutra dobijaju ključeve stanova

Ispred novosagrađenih objekta na Starom aerodromu, sjutra će biti uručeni ključevi stanova sudijama i službenicima sudova sa teritorije Podgorice. Investicija je vrijedna oko 7,15 miliona eura, a stanove će dobiti 130 sudija i službenika, koji su kvadratni metar platili 626 eura, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

“Uručivanjem ključeva, biće završen projekat koji su, kroz privatno-javno partnerstvo, realizovali Vlada, Glavni grad, Vrhovni sud, Sudski savjet i Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju. Izvođač radova bila je kompanija „Čelebić“, navode iz Suda.

Primopredaji ključeva, sjutra u 12 sati, prisustvovaće potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović – Zvicer, direktor Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju Danilo Popović i
predstavnik kompanije „Čelebić“.

Kako dodaju iz Suda, zbog poštovanja mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u borbi protiv COVID-19, koja propisuje zabranu okupljanja više od 20 osoba, ključevi će simbolično biti uručeni vlasnicima pet stanova, dok će ostalima biti predati naknadno, takođe uz poštovanje pomenutih mjera.

Podsjetimo, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, prilikom polaganja kamena temeljca za ove objekte, u septembru 2018. godine, kazala je da tim činom država pokazuje pozitivan odnos prema zaštiti sudije, kao pojedinca u sistemu državne vlasti.

“Na taj način, eliminiše se mogućnost bilo kakvog uticaja na sudiju u vršenju sudijske funkcije, učvršćuje se sudijska nezavisnost kao preduslov vladavine prava i jača finansijska sigurnost sudija u Crnoj Gori”, kazala je tada Medenica.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
jokoPjer
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Srecno im bilo
I da nastave ovako ko dosad

joko
Gost
joko

Pjer#,,I da nastave ovako ko dosad.. kad ti sude prijateljima a za ostale ,,po zakonu jel tako!!

Send this to a friend