Društvo

U ponedjeljak i srijedu besplatan ulaz u nacionalne parkove

NP Lovćen

Ulazi u nacionalne parkove Durmitor, Biogradsku goru, Lovćen, Skadarsko jezero i Prokletije biće besplatni 22. i 24.maja povodom Svjetskog dana biodiverziteta i Evropskog dana parkova, saopšteno je iz Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore.

“Pozivamo sve ljubitelje prirode i boravka u zdravoj životnoj sredini, kao i bicikliste i rekreativce, da uz besplatan ulaz, tokom ova dva dana, posjete nacionalne parkove Crne Gore. Posjetioci će imati priliku da provedu prijatno vrijeme u zaštićenim prirodnim područjima, obiđu Centre za posjetioce, kao i pješačke i edukativne staze, te posebno stazu oko Crnog i Biogradskog jezera”, ističu iz NPCG.

Evropski dan parkova Nacionalni parkovi Crne Gore planiraju da u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i UNDP-om, Agencijom za zaštitu životne sredine i Zavodom za hidrometeorologiju i seizmologiju obilježe u Podgorici na Trgu nezavisnosti, u nedjelju, 28. maja. Toga dana posjetioci će biti u prilici da se upoznaju sa vrijednostima Parkova, te ublažavanju efekata od klimatskih promjena što je i tema ovogodišnje proslave.

Podsjećaju da je povodom obilježavanja Svjetskog dana biodiverziteta, Služba za promociju, marketing i edukaciju organizovala edukativnu radionicu sa pedeset učenika iz Petnjice koji su 18. maja posjetili NP Durmitor.

“U cilju očuvanja biodiverziteta, zdrave životne sredine, vode i vazduha, pozivamo sve građane da ličnim primjerom u svom okruženju doprinesu podizanju svijesti o značaju zdrave životne sredine i važnosti očuvanja prirode, kako za nas, tako i za sve buduće generacije”, istakli su oni.

Send this to a friend