Društvo

U prvom roku na Univerzitet Crne Gore se upisalo 2.724 studenata

U prvom upisnom roku Univerziteta Crne Gore upisano je 2.724 studenata, te je, od ukupno predviđenog broja budžetskih studenata, preostalo još 777 slobodnih mjesta.

Kako je saopšteno iz UCG, broj slobodnih preostalih mjesta na budžetu po fakultetima je sljedeći: Biotehnički fakultet 47, Ekonomski 8, Elektrotehnički 45, Fakultet dramskih umjetnosti 23, Fakultet likovnih umjetnosti 20, Pomorski fakultet Kotor 36, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 25, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 60, Filološki fakultet 146, Filozofski 73, Mašinski 117, Metalurško-tehnološki 49, Muzička akademija 27, Pravni fakultet 25 i za Prirodno-matematički fakultet 76 kandidata.

“Na razmataranje Ministarstva prosvjete, o čemu će konačnu odluku donijeti Vlada Crne Gore, je i dodatan broj studenata za Arhitektonski i Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore. Za studijski program Arhitektura predloženo je dodatnih 11 kandidata, za Medicinu 15, za Visoku medicinsku školu u Beranama 10 kandidata i za Primijenjenu fizioterapiju u Igalu 7 kandidata”, navode u Ministarstvu.

UCG će ubrzo obavijestiti javnost o drugom upisnom roku.

Ž.N.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend