Društvo

U stanu je komfornije, a u domu zabavnije

Ilustracija, foto: Pixabay

Crnogorski studenti uveliko traže smještaj u glavnom gradu. I dok se većina odlučuje za smještaj u domu, ima i onih koji radije biraju privatni, koji im, kako kažu, omogućava komfornost i privatnost.

Oni koji odaberu život u studentskom domu, uštedjeće mnogo novca koji mogu iskoristiti na neke druge stvari. Za smještaj u Plavom dvoru studenti moraju izdvojiti 11,80 eura, za Stari dom i Drugu fazu, mjesečna stanarina je 6,30 eura. Kada se tome doda cijena ishrane, 23,10 eura, dođe se do iznosa od 34,90 eura, koji studenti moraju izdvojiti na mjesečnom nivou za dom.

Domski život podrazumijeva zajednicu, međusobno pomaganje, učenje… Međutim, ovo svakako nije opcija za osobu koja je navikla na udobnost i privatnost, jer je to u domu teško ostvariti.

Kako su Dnevnim novinama kazali iz jedne podgoričke agencije, studenti su u ovom periodu veoma zainteresovani za iznajmljivanje stanova. Cijene se u odnosu na prošlu godinu nijesu mijenjale.

“U ovo vrijeme je najveće interesovanje studenata za stanove, tako da imamo dosta poziva u toku dana. Najviše se interesuju za dio oko Delte-Siti kvart, Preko Morače, Malo brdo, Donja Gorica, znači taj dio gdje imaju fakultete u blizini. Ove godine nam je pojačano interesovanje za Stari aerodrom. Cijene se nijesu mijenjale u odnosu na prošlu godinu, garsonjera je otprilike 180 eura. Cijene jednosobnih stanova su od 200 do 300 eura, dok su cijene luksuznijih stanova do 350 eura, mada je za njih najslabije interesovanje. Uglavnom studenti traže neke jeftinije varijante, što je i normalno”, kazali su oni DN.

Po riječima studenata, obje varijante imaju svoje prednosti- dok jedni ističu da su domovi u blizini fakulteta, jeftiniji, ali i zabavniji, drugi se odlučuju za stan, gdje se, kažu, slobodnije osjećaju i lakše im je da uče.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend