Društvo

U Tivat uplovila megajahta iz Italije, posada pod zdravstvenim nadzorom

Blasck Pearl na prelazu Porto Montenegro, foto: Bokanews

Dolazak megajahte “Black Pearl” iz Italije u tivatsku marinu Porto Montenegro bio je prilika da se po prvi put na graničnom prelazu u tom nautičkom centru primijene mjere pojačanog nadzora zbog rizika od širenja koronavirusa.

Impozantni 107 metara dugi trojarbolni jedrenjak koji vije zastavu Kajmanskih Ostrva u Tivat je juče stigao iz italijanske luke La Specija, pa su lučke vlasti 26-očlanu posadu “Black Pearla” pored uobičejenih administrativnih formalnosti vezanih za prelazak državne granice, podvrgle i pojačanim mjerama zdravstvenog nadzora od strane sanitarne inspekcije.

Iako Black Pearl zbog svije veličine u posadi ima i stalnog brodskog ljekara i bez obzira na to što niko od članova posade nije pokazivao bilo kakve znake eventualnih zdravstnenih tegoba, svi pomorci sa jahte koja pripada ruskom oligarhu Olegu Burlakovu su pregledani prije nego što je “Black Pearl” dobio tzv. slobodan saobraćaj i dozvolu da se veže na mulu 1 Porto Montenegra, gdje bi taj brod, kako nezvanično saznaje BokaNews, trebalo da ostane bar mjesec dana.

“Porto Montenegro poštuje i implementira sve kontrolne i preventivne mjere zaštite na svom graničnom prelazu, u skladu sa regulativama države Crne Gore. Zdrastveni nadzor je pojačan na svim prelazima i ulazima u zemlju (aerodromi, putni carinski prelazi i luke), uključujući intervjue sa putnicima i preglede, na osnovu kojih se određuju kriterijumi za njihovo dalje postupanje i brzi zdrastveni test. Svi dolasci putnika iz inostranstva podliježu implementaciji važećih zakona Vlade Crne Gore, a na graničnom prelazu Porto Montenegro strogo se poštuju i implementiraju sve najbolje prakse za preventivu i reagovanje u slučaju primjećenih simptoma COVID-19 virusa”, kazali su iz menadžmenta tivatskog nautičko-turističkog centra.

9

avatar
1000
5
4
0
 
9
NekonikolasssnikolasssKotorFfrrt
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neko
Gost
Neko

Da nece u posjetu kod presjednika nam… pustite ih.

Ffrrt
Gost
Ffrrt

Mogli ste izbaciti i neku sličicu sa neta sa raširenim jedrima, čisto da se vidi kakvo je dizajnersko čudo ova ljepotica 🙂
A može i jedna originalnog Black Pearl-a i Jack Sparrow-a 🙂

prijatelj
Gost
prijatelj

Odlično izgleda ova Olegova jahta! Svaka mu čast! 👌👍

Branko
Gost
Branko

Ova jahta uma tri jarbola visine 70 metara. Samo se nadam da neko ovo cita i gleda od Ministara saobracaja, jer planirana visina Mosta na Verigama je projektovana na 55metara. Sto znaci da ako se izgradi ova Jahta ne moze u Kotorski zaliv.

Kotor
Gost
Kotor

Most se nece nikad napravit. Ako se bude krenulo sa realizacijom cijeli Kotor ce se dic na noge.

nikolasss
Gost
nikolasss

neka se dizu na sta god hoce

nikolasss
Gost
nikolasss

stete velike

Srboljub
Gost
Srboljub

U ovaj tivat jedino sto imas vidjet su jahte.

Kobi
Gost
Kobi

Što bi ti Srboljube volio gledati u Tivtu. Farme prasića?

Send this to a friend