Društvo

U trgovinu ići sa platnenim torbama

Doktor Snežana Barjaktarević Labović, specijalista higijene, ističe da je higijena u ovom trenutku jedna od najznačajnijih preventivnih mjera. Ona preporučuje da se građani o svemu informišu isključivo na sajtovima Instituta za javno zdravlje.

“Svi koji su disciplinovani, koji nisu bili u kontaktu sa virusom, nije potrebno da se previše brinu, ako ostanu kod kuće. Mala je vjerovatnoća da će neko dobiti virus prostim ulaskom u prodavnicu, ako nosi masku i drži odgovarajuću distancu. Treba održavati uobičajenu higijenu prostora, sa preparatima koje inače koristimo kod kuće”, kazala je ona.

Nema potrebe da se površine prskaju domestosom, hlorom i drugim preparatima, ističe ona, naglašavajući da kod odlaska u trgovinu obavezno treba poštovati fizičku distancu.

“Moja preporuka je da nosimo svoje platnene torbe, kada se dođe iz prodavnice ruke se operu, zatim se smjeste stvari i ponovo operu ruke. Svaki put nakon dodirivanja hrane obavezno je pranje ruku. Treba da se što jednostavnije hranimo, da ne bi ušli u pandemiju gojaznosti. Pametno birati hranu od koje imamo koristi, povrće u izobilju, voće ograničeno”, kaže dr Labović.

8

avatar
1000
6
2
0
 
8
Ko vas sisaE VIVAHm...Zoella#Ostanidoma
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ko vas sisa
Gost
Ko vas sisa

Pa lijepo gospodo dijelite dzabe kada se ulazi u trgovine
DO sada smo placali one sto nam sami namecu
Sada smo kuci I mozete po stanovima dijeliti ali bez naplate

E VIVA
Gost
E VIVA

Hahahaha
Koja fabrika proizvodi da napravimo promet

Hm...
Gost
Hm...

Sve razvijene zemlje, cak i one koje su zabranile upotrebu jednokratnih kesa zakonom ukidaju te zakone jer se na platnenim torbama virus duže zadržava. Ovi nasi – ” koristite platnene kese”

Danko
Gost
Danko

A odakle mi maska ,nema nidje da se kupe

Zoella
Gost
Zoella

Neka ti krojačica sašije za 1.50 € . Što mi idu na živce ovi što kukaju da nema maski i čekaju da im je neko donese na vrata od kuće. To mogu da očekuju samo bolesni i stari.

Ulje
Gost
Ulje

Ada ko slaze robu po polica nego radnice sa rukavicama koje su stalno u dodir sa parama, to znaci da svaki artikal trebamo da dezinfikujemo kucama ako vec govorimo o zastiti

#Ostanidoma
Gost
#Ostanidoma

Pozeljno je,ako je moguce ,hranu ostaviti na jedno mjesto i ne dirati je2dana kako bi ako ga je bilo virus nestao. To je najsigurnija “dezinfekcija”.

Majkl
Gost
Majkl

A koji su ovo strucnjaci ??
“Svaki put posle dodirivanja hrane oprati ruke.”,Pa onda je hrana kontaminirana i unijecu virus u organizam dok jedem sta mi onda znaci pranje ruku ?

Send this to a friend