Društvo

U Tuzima komemoracija žrtvama 11.septembra: U terorističkim napadima život izgubila tri malisora

Opština Tuzi organizovala je komemoraciju u čast dvadesete godišnjice terorističkih napada 11. septembra u SAD -u, gdje su živote izgubila tri malisora: Simon Dedvukaj, Rrok Camaj i Mon Gjonbalaj.

Među prisutnima, pored porodica poginulih, bili su i zamjenik ambasadora Američke ambasade u Crnoj Gori, Chris Karber, kao  i predstavnici ambasada Albanije i Kosova.

Komemoracija je započeta minutom ćutnje, u čast žrtvama.

U svom govoru, šef Kancelarije za dijasporu, Mark Lucgjonaj, između ostalog je rekao da je komemoracija trojici sinova Malesije moralni zadatak, koji sada, po prvi put, institucionalno organizuje Opština Tuzi.

Predsjednik opštine Tuzi, Nik Gjeloshaj rekao je da su započeti postupci postavljanja spomen – ploče u čast trojice poginulih, tako da Malesija dokazuje da ne zaboravlja svoje sinove.

“Danas se prisjećamo ovog događaja koji se dogodio prije 20 godina i zahvalni smo na bliskoj povezanosti zajednice Tuzi sa SAD-om. Osim građana iz 61 zemalja, danas se posebno sjećamo tri člana vaše zajednice koje smo izgubili tog strašnog dana. Ovo je američki način sjećanja na one koje smo izgubili 11. septembra 2001.godine. Djelo koje dokazuje da dobročinstvo i jedinstvo uvijek pobjeđuju nad mržnjom, nasiljem i podjelama”, istakao je Karber.

Na zidu opštine Tuzi u čast trojice poginulih kroz video projektor se istakla američka zastavu zajedno sa fotografijama i imenima žrtava iz Malesije.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
TivatNeoDejo košarka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tivat
Gost
Tivat

Vjerovatno su bili kopiloti

Neo
Gost
Neo

R.I.P.

Dejo košarka
Gost
Dejo košarka

Svaka čast

Send this to a friend