Društvo

Učenici škole Petar Lubarda dizajnirali vizuelna rješenja za kampanju Uči Doma

Da je koncept #UčiDoma probudio kreativnost kod učenika drugog razereda Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ na Cetinju, pokazuju likovno – grafička rješenja koja su napravili inspirisani učenjem od kuće.

Naime, kako su naveli iz Minisarstva prosvjete, oni su kroz vanredni zadatak, služeći se crtačkim alatom Adobe paketa na predmetu Grafički programi kod profesorice Irene Vuković, u veoma kratkom vremenskom roku predložili likovno – grafička rješenja i time doprinijeli kampanji #UčiDoma.

“Kao budući likovni umjetnici, učenici su pokazali poseban senzibilitet za projekat #UčiDoma i svojim radovima pozvali učenike širom Crne Gore da ostanu kućama i iskoriste ovo vrijeme za učenje, ali i razvijanje talenata i kreativnost”, dodaju iz Ministarstva.

Ova ustanova je, kako ističu, po smjernicama Ministarstva prosvjete i Centra za stručno obrazovanje, uspostavila vaspitno-obrazovni rad već u prvim danima nakon zatvaranja škola.

“U nastavi im pomažu Google učionice, a kako izgleda ovakav vid nastave učenicima umjetničke škole, pokazuju albumi iz učionica koji govore koliko su učenici kreativni i koliko je saradnja na relaciji nastavnik – učenik kvalitetna”, napominju iz ovog resora.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
MSC
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MSC
Gost
MSC

Ovo je lijepo, ali bi bilo bolje da ilustruju casove, to bi bilo korisnije za učenike

Send this to a friend