Društvo

UCG među 1396 najboljih svjetskih fakulteta

U danas objavljenom rangiranju najboljih svjetskih univerziteta (World University Ranking) za 2020. godinu, koje vrši Times Higher Education (THE), po prvi put se među 1396 najboljih svjetskih univerziteta našao i Univerzitet Crne Gore.

“Times Higher Education rangiranje predstavlja jedno od najznačajnijih rangiranja univerziteta u svijetu, a za osnov rangiranja uzima 13 indikatora koji daju sveobuhvatnu i izbalansiranu sliku pozicioniranja univerziteta na polju pet univerzitetskih misija: nastava, istraživanje, međunarodna prepoznatljivost, citiranost i prihodi od privrede”, saopšteno je iz Univerziteta

Univerzitet Crne Gore je svrstan u kategoriju 1001+ u koju se nalaze univerziteti rangirani između 1001. i 1396. pozicije.

“Univerzitet Crne Gore je postigao najbolje rezultate u kategorijama međunarodna prepoznatljivost (gdje se nalazi u prvoj polovini svih rangiranih univerziteta) i citiranost”, ističu oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tap 011
Gost
Tap 011

Prevara u režiji Duška Bjelice. Kad pukne bruka daleko će se čuti. USKORO…

ratko
Gost
ratko

Bravo, bravo. Veliki uspjeh.

Roditelj
Gost
Roditelj

Zasto ne navede koje i cije zasluge su uopste za prepoznavanje rezultata fakulteta. prosle godine prvi put su studenti osvojili u rimu na takmicenju prvo mjesto i u becu su skoro usli u finale. Zasto ne navede imena mentora i studenata koji su postigli taj uspjeh sram vas bilo.

ratko
Gost
ratko

Imate li Vi orestavi sta se boduje?

Kaktus
Gost
Kaktus

Profesori nam se busaju i dižu noseve kao da su nobelovci u najmanju ruku, a univerzitet nam nije ni medju 1000 najboljih na svijetu. Tamo je nedje u rangu Tadžikistana i Zaira.

ReljaK
Gost
ReljaK

Mislim da Vi nemate predstavu o veličini zemaljske kugle i broju Univerziteta koji postoje.

drale
Gost
drale

Samo njemacka ima 1000 univerziteta.

Send this to a friend