Društvo

Uči doma: U protekla dva dana snimana nastava za osnovne i srednje škole

U prostorijama podgoričke gimnazije “Slobodan Škerović” se u protekla dva dana uveliko radilo na snimanju nastave za osnovne i srednje škole, a sve u sklopu novog koncepta nastave na daljinu koje Ministarstvo prosvjete Crne Gore realizuje pod sloganom #UčiDoma.

Kako je PR menadžerka tog resora Milica Lekić istakla, sve je organizovano u prilično kratkom roku, sa ciljem da se nadoknadi gradivo koje bi, u suprotnom, učenici osnovnih i srednjih škola propustili.

“Projekat nije bilo lako organizovati, tu je veliki broj nastavnika. Organizovali smo čitav projekat na način da vodimo računa o preporukama, socijalnoj distanci, što je opet negdje bio dodatni napor i dodatna obaveza. Vjerujem da ćemo to odraditi na način koji se od nas i očekuje. Mi uvijek volimo da kažemo da, u tako kratkom periodu, možda neće sve biti savršeno ni idealno, ali svakako hoće biti proizvod velikog truda i velikog rada”, dodala je Lekić.

Ona je najavila da će se sa emitovanjem snimljenog materijala krenuti od ponedjeljka.

“Više informacija ćete dobiti u naredna dva dana. Dodala bih i da smo vodili računa o pristupu e-platforme, odnosno, mogućnosti učenika i njihovih roditelja, i naravno samih nastavnika, da i na taj način uspostave komunikaciju jedni sa drugima, i na tako nadomjeste gradivo. Vjerujem da ćemo svi zajedno, naravno uz veliku podršku roditelja, koji će sa djecom raditi u narednom periodu, uspjeti da nadoknadimo propušteno, i da pokažemo da zaista postoji mogućnost da svi zajedno iznesemo ono što nam je krajni cilj, a to je svakako i zdravlje i znanje”, poručila je Lekić.

Iz Ministarstva su se ranije zahvalili TV kućama: TVCG, Prva TV, MNE Sport, TV Vijesti i TV Nova, kompaniji Amplitudo, kao i nevladinim organizacijama, produkcionim i marketinškin agencijama: NVO 35mm, Infobiro Montenegro, PR centar, Arhimed, Global Soft, koje su im svoje resurse stavile na raspolaganje. Projektu su svoju maksimalnu podršku dali i Radio-difuzni centar, Agencija za elektronske medije i svi kablovski operateri.

3

avatar
1000
1
2
0
 
2
BrukaUčitelj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bruka
Gost
Bruka

Ja sam učenik jedne srednje škole u Podgorici. Ovo je sramota šta rade, prvo su neupućeni, pa ne znaju ni kako nas da upute, pa im posle mi krivi. Sramota… Mogli su makar sve fino pripremit pa dat zdravo na gotovo, a ne ovako mic po mic, predmet po predmet, i onda ne znamo ni kako da radimo ni ništa.… Više »

Učitelj
Gost
Učitelj

Ostani doma, śedi 1.

Bruka
Gost
Bruka

Izvinjavam se učitelju, sreća pa mi Vi ne predajete, jer bih od Vas naučio sleng i nefomaralni govor koje predstavlja to Vaše ‘doma’. Lijep pozdrav i za Vas. Ostanite kući, i ne brinite za moje ocjene!

Send this to a friend