Društvo IZ UPRAVE OŠ BRANKO BOŽOVIĆ U ZAGORIČU POZIVAJU NADLEŽNE DA ŠTO PRIJE PRONAĐU POČINIOCE KOJI SU IM OTUĐILI DIO IMOVINE

Ukradeno 30 metara školske ograde

OŠ Branko Božović

Za sada nepoznati počionici ukrali su oko 30 metara metalne zaštitne ograde Osnove škole “Branko Božović” u Zagoriču. Ukraden je dio ograde kod samog ulaza u dvorište škole. Škola je ostala bez oko 15 polja ograde i stubova koji su iščupani iz betona. Kako kaže Ranko Vušović, direktor ove vapitno-obrazovne ustanove krađa zaštitne ograde prijavljena je Komunalnoj policiji, piše Dan.

“Ograda je skinuta prije otprilike pola mjeseca. Sumnjamo da su to počinili vandali. Dva puta smo prijavili ovaj slučaj Komunalnoj policiji i još nemamo nikakvih obavještenja. Školu prokrivaju kamere, međutim u tom momentu su bile pomjerene i nismo usp jeli da snimimo taj dio”, rekao je Vušović.

Vušović osuđuje ovakav postupak vandala. On ističe da sve što pripada školskoj imovini je i stanovnika naselja Zagorič, te mu nije jasno zbog čega su se ovako ponijeli prema ovom objektu.

“Ne znam kome je trebalo da skida ogradu, to je van svake pameti. Ta ograda služi svakom djetetu koje ide u školu, njihovim roditeljima, nije ni za direktora ili za nastavnike, već služi onima koji žive u ovom kraju”, istakao je Vušović.

Direktor škole navodi da će ubrzo biti postavljena nova ograda.

“Moraćemo postaviti novu ogradu oko ustanove, jer škola ne može bez toga. Istina je da je bila u lošem stanju jer je stara preko tridest godina. Normalno je da posle toliko dugo vremena postane labava i satrune, pa je lako bilo i odnijeti. Ograda je prijeko potrebna da se uradi. Nadamo se da će to biti obavljeno prije početka školske godine”, zaključio je Vušović.

Produženi boravak i za drugi razred

U Osnovnoj školi “Branko Božović” za narednu školsku godinu upisano je preko 130 prvaka. Oni će biti raspoređeni u pet odjeljenja.

“Za sada je upisano oko 135 prvaka, međutim to nije konačna cifra. Očekuje se da će još učenika ulisati prije početka škole. I ove godine imamo pet odjeljenja prvaka. Zadnje tri godine se održava taj trend da imamo pet odjeljenja. Možemo reći da škola raste, s obzirom da smo ranije imali svega tri odjeljenja”, rekli su iz uprave škole.

Oni su istakli da će i za prvi i za drugi razred organizovati produženi boravak, kao što je to bio sluča) i do sada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
milija
Gost
milija

Videli od politicke mafije pa kradu sve sto stignu

nik
Gost
nik

Kako ne znas (prije oko pola mjeseca ) jeli iko dolazio u tu skolu otkad je raspust. I ne pricajte svoju sramotu

Filipa
Gost
Filipa

Ljudi dali je ovo istina! Dje je ljudima ljudckost i moral!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Pola mjeseca???Ma sta rekoste……..ograda je srusena i ubrzo nestala,jos u mjesecu Maju,tj. kada se 9-ti razred raspustio.I sad kako vidim da izmisljate,a plus to,da kamere bas u to vrijeme nisu bile okrenute gdje treba,budi u meni sumnju,da ste nekako povezani sa time!

Dkdk
Gost
Dkdk

SRAM I STID VAS BILO DIREKTORE BOLJE ŠTO SU JE “UKRALI” NEGO DA SE NEKO OD ĐECE POVRIJEDI JER SE CIJELA RASPADALA… A ZA TO STE VI JEDINI KRIVAC VI TREBA DA KONTRLIŠETE KAKVO VAM JE DVORIŠTE

stovelis
Gost
stovelis

Otkad je komunalna policija nadlezna za kradje dje su pocinioci vandali? Vjerovatno je uprava policije nadlezna samo za varvare? Ogradu cete naci u park sumu Zagoric vjerovatno, gledao sam tamo nekih djelova ograde sa trim staze Zlatica

veki
Gost
veki

zar ta škola nije u Rogame a sad Zagorič, ja sam učila u OŠ Branko Božović kod stare vatrogasne a tamo je sad muzička i baaletskaškola koja je prešla iz baraka kod doma omladine, a u Rogame je bilo područno odjeljenje S 4 razreda, odavno nije područno a od kad je Zagorič ne znam

stovelis
Gost
stovelis

Nista ti ne znas

Biljana
Gost
Biljana

Nije bilo produzenog za drugi razred prosle godine!!!

Nena
Gost
Nena

Da je upitanju Tivatska osnovna skola tu nas nista nece iznenaditi. U njoj se cuda desavaju a svi cute do kada tako ?

Vera
Gost
Vera

Naravno, mi smo decu morali da prepisemo u oanovnu skolu u Kotor. Dok su nam bila u osnovnoj skoli u Tivtu cudne su im se stvari dogadjale, a odgovor od direktorice bio je ” TO SE NEDESAVA SAMO KOD NAS “

važi
Gost
važi

Koje su to “čudne stvari”?

Vera
Gost
Vera

Samaranje ucenika od strane nastavnika, upad pasa lutalica na cas, izgorela dva ucenika na casu sa 70% opekotina …

Gile
Gost
Gile

Srqmota za skolu,policiju,komsije koje su to mozda i gledali i na kraj svih nas kao drustvo

Backo
Gost
Backo

Kriv je neko iz skole ko je znao za kamere. Cisti napad iznutra.

Mario
Gost
Mario

Kao u Tivatskoj osnovnoj skoli . Riba se cuje od glave 🙂 .

Nenad
Gost
Nenad

Sumnjamo da su ovo pocinili vandali🤣🤣🤣🤣

Tehno
Gost
Tehno

Meni se cini da je ovo uradio neko ko hoce da skola dobije novu ogradu?

Mina2
Gost
Mina2

Boze sacuvaj

Send this to a friend